[]

eş ve cocuktan ayrı yaşama mümkün müdür ?

merhaba, dubai’deki bankamdan teklif aldım.
turkiye’de istanbulda yaşıyorum. ben 25k, eşim de 10k tl maaş alıyor. 2 yaşında da bir bebegimiz var.
eşime dubai’ye taşınalım dedim. o da dediki, cocukla ben istanbul’da kalayım (annesi ile bakacak), sen ayda 1 hafta home office istanbul’dan çalışırsın bir süre dedi. sizce bu sürdürülebilir bir sey mii?

diğer detaylar:
istanbul’da ev kira: 8k tl
dubai teklifi: usd 11k aylık

 
babamın ben 2 yaşındayken böyle bir teklifi reddettiğini öğrensem sinir krizi geçirirdim sanırım.


  • signore  (14.05.22 16:27:57) 
ayda 1 hafta yurtiçinde bile sürdürülebilir bir şey değil. 3 ayda 1 hafta belki. babam türki cumhuriyetlerde çalıştığı için benim çocukluğum bu şekilde geçti, sürekliliği çok zor bir olay. ama teklif olarak dubai kesinlikle. ailemi de götürmeye bakardım.


  • dr doofenshmirtz  (14.05.22 16:29:10 ~ 16:30:22) 
her şey para değil, ayrıca bu yöntem de pek sürdürülebilir değil.


  • rose parks  (14.05.22 16:31:42) 
eşin o maaşla tek başına geçinemeyecek haliyle. uçak biletleri, dubaideki yaşam masrafları artı türkiye'ye göndereceğin para vs derken maddi anlamda da eksisi olabilie bunun. bence ideali eş ve çocukla dubaiye taşınmak, eşin de dolar kazanacağı bi işe girmesi. çocuğun da evde anneanneyle duracağına, dubai'de international kreşlere/okullara gidip dil öğrenmesi, ufkunun açılması daha mantıklı gibi.


  • nickie  (14.05.22 16:42:55) 
on bir binin kaçını kenara atabileceksin onu hesap et. türkiye'deyken kenara attığının iki katı falansa bir iki yıl katlanılabilir. ama çocuğun baba figürü görmeden önemli yaşlarını geçirecek. onu da düşün.


  • alperz  (14.05.22 16:46:52) 
Sen hep dubaide kal, eşin seni ziyarete gelsin arada sırada


  • kapitalist gerilla  (14.05.22 16:48:22) 
Burada bir de eşinizle olan sadakat mevzusu var. Düşüncemi lütfen kaba görmeyin ama uzak ilişkilerin yürümeme ihtimali de var. Eğer eşinizle aranız iyiyse ve bir güven problemi yaşamayacaksanız ben yurtdışına geçmeyi tercih ederdim. Kazanacağınız para ile hem çocuğunuzun geleceğine, hem ailenize güzel yatırım yapabilirsiniz. Çocuğa belki güzel bir bakıcı tutarsınız.


  • onkiloversemtamamım  (14.05.22 17:05:27) 
en azindan 6 ay gidilir hem para kazanirsin hem de cok iyi tecrube olur. Gelince daha iyi yere ziplarsin.
Yurt disinda donercilik yapan bile burada kiymetli.

  • divit  (14.05.22 17:40:22) 
Sen yapabileceksen yapilabilir bir sey. bence dubaiye git. baktin esin ve cocuksuz yapamiyorsun onlari getirmeye calisirsin veya ziyaretlerinizi sıklaştırırsınız. cikmaza girilcek bi durum degil kesinlikle denemeye deger. belki orda calisirken baska firsatlariniz olacak ziplama tahtan dubai olabilir


  • ala09  (14.05.22 18:17:54) 
nickie +1


  • neira  (14.05.22 18:24:14 ~ 18:26:21) 
süreye bakar. 1.5-2 sene için göze alınabilir. 3-5 sene için mutlaka yıpratıcı olur, sıkıntı yaşarsınız. mantıklı olan önden senin gidip bir düzen oturtman, ardından ailenin gelmesi. eşin de remote çalışabileceği tarzda bir iş baksın eğer kariyeri ile ilgili kaygıları var ise.

kesinlikle reddetmemeniz gereken bir teklif.
  • zgrydn  (14.05.22 18:30:49 ~ 20:01:14) 
Eşinizle aranızdaki iletişime bağlı. Eşiniz ilerde arızaya bağlar mı? Bu teklifi reddetseniz ne kadar üzülürsünüz, çok büyük pişmanlık yaşarmısınız?
Ben giderdim, ya da eşimin gitmesine ok verirdim. Karşılıklı fedakarlık ile daha iyiye kavuşacaz diye bakardım duruma. Gittiniz ve sorunlar çıktı, Türkiye kaçmıyor bir yere, Dubai sonrası bir iş bulur çalışırsınız.

  • ya volna  (14.05.22 19:22:08) 
her seyden once dubaideki 11k dan masraflari cikarinca cebine ne kalacak onu hesaplaman lazim yukardaki bir arkadasin da dedigi gibi


  • diyarbakir karpuzu  (14.05.22 21:57:38) 
Kabaca 40k aed yapiyor. Ailenle de yasayabilirsin orda. Turkiyedeki standartlarinizda bir hayat yasayalim derseniz para biriktiremezsiniz ama. Istanbul yerine dubai'de yasamis olursunuz sadece.

Sen tek gider ve luks bir ev yerine daha mutevazi bir evde yasar, saglik problemi yasamazsan eger para biriktirmek maksatli 2 sene katlanilabilir. Sonrasi zulum olabilir.
  • brkylmz  (14.05.22 23:48:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.