[]

Ev kredisi hakkında sorular

1. Kamu bankalarından en fazla kaç liraya kadar kredi çekebilirim? Bildiğim kadarıyla Vakıfbank'ın 1,5 milyon ama verirken oldukça zorluyor. Banka çalışanı arkadaşlarım da aylık ödemem net gelirimin yarısını aşmıyor dahi olsa 1 milyonun çok üstünde alamayacağımı söylediler. O halde millet bu 30-40 milyonluk evleri kredisiz, trink para mı alıyor hep?

2. Verilecek maksimum kredi hesabı yapılırken bankaya bordromu vereceğim, net maaşımın yarısı neyse ona göre bir kredi hakkı tanıyacaklar diye düşünüyorum. Hesap net maaş mı, brüt maaş mı üzerinden yapılıyor? Maaşın dışında aldığım senelik primleri ve diğer yan gelirleri de toplama dahil edip daha yüksek miktarda kredi alma imkanım olabiliyor mu? Amacım minimum peşinat, maksimum kredi ile ev almak olduğundan bu soru önemli.

3. Ev alırken yakınımla bordro birleştirebilir miyim? Bildiğim kadarıyla ikametinin aynı yerde olduğu birinci derece yakınlarınla ortak kredi çekebiliyorsun. Örneğin amacım 5 milyonluk bir ev almak olsa, ben "İlk evim Konut Finansman Paketi" ile bunun 2 milyonunu çeksem ve yakınım da 1 milyonunu standart kredi paketi ile alabilir mi?

4. Bir evin güncel ekspertiz değerini nasıl öğrenebilirim? Sahibinden'de 5 milyon gözüken ev, ekspertiz incelemesi sonucu 2 milyondan sayılabilir mi?

 
1- Bilmiyorum
2- Elinize geçen net paraya bakarlar. Primleri de dahil ederler sanırım. Başka bir geliriniz varsa onu da eklerler hesaplamada.
3- "Ortak Kredi" ve "İlk Evim Konut Finansman Paketi" farklı ürünler olduğu için büyük ihtimalle birleştiremezler. Banka isteyince her şeyi kılıfına uydurur ama bu biraz zor göründü bana.
4- Ekspertiz gitmeden öğrenemezsiniz. Zaten onun gitme amacı bu. Aynı binada benzer bir ev için ekspertiz değerini öğrenirseniz fikir verir size. 5 milyonluk ev ekspertizde 2 milyon çıkabilir tabi. Düşük bir ihtimal, ama mümkün. Kafadan uydur desen 5 milyonluk ev ekspertizde 3 milyon çıkar derim..
  • michael_knight  (14.05.22 14:49:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.