[]

hangi marka sıvı seramik izolasyon malzemesi seçilmeli

arkadaslar merhaba,
evimin terası açık teras ve sıvı yalıtımı için seramik üzerine sıvı cam veya seramik üstü sıvı yalıtımı denen malzemeyi kullanmayı planlıyorum. insaat ile ilgilenen ve bu ürün secimimde yardimci olabilecek kimse var mi ?



 
Sikalastic 490T kullandım. (Şimdi 495 olmuş sanırım) Ürün pahalı ve sarfiyatı yüksek, ama bu tür bir izolasyon yaptıracaksanız tavsiye ederim.

Ama size önerim, terastan su geliyorsa, terası açtırıp, doğru düzgün yalıtımını yaptırmanız olur. Problem altta ve baki, üstten yapacağınız imalatlar ise geçici olacak ve su almaya devam edecek. Verdiğiniz para tamamen boşa gidebilir.
  • malheiros  (13.05.22 20:35:10) 
tesekkur ederim, usta ile görüstüğümde derz aralarının boşaldığını ve derz dolgunun konuyu çözebileceğini anlattı. 6 sene önceki tadilatta evi aldıgım onceki sahibi terasın elden geçtiğini ve çift kat membran ile kaplandığını soyledi. bende buna guvenerek derz temizliği ve yüzey izolasyonunun konuyu çözebileceğini düşündüm. fakat konu ile ilgili ustalara güvenmekten başka bir yol göremedim. istanbulda tanıdığınız konu ile ilgili referans verebileceğiniz kimse var mi ?


  • akiskan  (14.05.22 00:50:59) 
Derz yalıtım sağlama aslında, insanlarımızda seramik yüzeyin su geçirmeyeceği gibi bir algı var, bu çok yanlış.

Önceki ev sahibini doğru söylüyorsa, düzgün bir membran uygulaması yapılmışsa eğer, şu anki su alma noktası süzgeç etrafı olabilir.

Genelde suyu süzgecin etrafından, yanından kaçırıyor teras ve balkonlar. Bütün alanı düzgünce yalıtsanız dahi, süzgeç yanında en ufak hata bütün emeği boşa çıkarıyor.

Su belli bir bölgeden mi kaçırıyor, kaçırdığı nokta tespit edilebiliyor mu?

Yardım almak için seramikci vs değil de işi sadece izolasyon olan birilerini bulun mutlaka.

Seramik üzerine süreceğiniz her kimyasal zamanla aşınacak ayak altında ve ileride tekrar su kaçacaktır.

Seramiği kırıp, tekrar yalıtım, süzgeci elden geçirirseniz en doğrusu olur. Ama şöyle bir yöntem de seçilebilir;

Seramik üstüne çift karışımlı elastik bir yalıtım malzemesi doğru ve güzelce uygulanır, sonra da üzerine tekrar bir seramik döşenebilir. Burada yine dikkat edilecke nokta süzgeç kısmıdır.
  • John Bloor  (14.05.22 11:08:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.