[]

Yeni İş Bulma Diğerine Başlama

Merhaba Yeni bir iş buldum teklif de aldım ancak herşey şu ana kadar telefon üzerinden oldu, mail ile birkaç başvuru evrakı dolduruldu vesaire, süreç devam ediyor, yeni iş yeri adayımdaki ikcı beyefendinin beni yönlendireceğini biliyorum, şöyle şöyle yapın diyecekler, ancak herhangi bir sorun yaşamamak adına olmaz olmaz da son dkda tüm süreçleri durdurduk süreci iptal ettik demeleri gibi bir Tonga’ya düşmemek için ne yapmak gerekir.

Yeni iş yerimde iş sözleşmesini imzalamadan mevcut işyerime durumu bildirmemeliyim değil mi?

Süreç hakkında bilgi ve tecrübesi olan kullanıcılar deneyimleni paylaşabilir mi?

 
Herhangi bir sekilde kendini garanti altina alamiyorsun.
Risk tamamen.

  • divit  (12.05.22 23:47:44) 
açıkçası bu konuda nasıl bir garanti sağlanabilir bilmiyorum. ben en azından elimde belge olması adına istifamı vermeden önce yeni firmadan mail üzerinden yazılı bir şekilde iş teklifinin sunulmasını talep ediyorum. bundan sonrası tamamen güven meselesi.

kaldı ki iş sözleşmesini imzalamış olmak da herhangi bir garanti sağlamaz. çünkü şu ana kadar gördüğüm bütün iş sözleşmelerinde iki ay deneme süresi mevcut ve bu süre içerisinde sorgusuz sualsiz işten çıkarılabilirsiniz.
  • estranged  (12.05.22 23:50:46) 
aman önden haber vermeyin. mail ile kesin görün teklifi. sonrasında mevcut işyeri ile konuşursunuz


  • megacracker  (13.05.22 00:33:43) 
Is degistirmek zorunlu haller (mobbing vb) disinda genellilkle sizin mevcut durumunuzu iyilestirmek (daha iyi maas, kariyer gelisimi gibi) adina aldiginiz bir risktir. Ilk defa yapiyorsaniz genelde cok streslidir. Konfor alaninizi delmeyi ogrenmek icin de bulunmaz bir firsattir.

Oncelikle yazili teklifi imzalamadan mevcut is yerinize kesinlikle haber vermeyin.

Deneme suresi dolana kadar her sey olabilir. Ama unutmayin. Size ihtiyac duyduklari icin sizi aliyorlar. Ozellikle pandemi sonrasi isverenler acisindan yetismis eleman bulmak cok zorlasti. Bu nedenle cok beklenmedik durumlar olmadikca kolay kolay hic bir firma bu donemde keyfi olarak eleman kaybetmek istemez.

Yanilmiyorsam deneme suresi iki taraf arasinda anlasmaya bagli opsiyonel bir durum. 4857 is kanunu 15. madeye goz atin derim. Eger yeni firma kurumsal bir yer degil ise deneme suresini sozlesmeye koymamayi teklif edebilirsiniz. Ama nasil bir izlenim birakir bilemem.

I.K. personeli veya hukukcu degilim ama defalarca is degistirmis bir suserim :)
  • mononoke  (13.05.22 13:15:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.