[]

Yatırım amaçlı araba

alınır mı? 600.000 tl civarına. garajda bekleyecek. 1 sene sonra filan satarım?

1.200 km de bir araç buldum. aynı aracın sıfırı şu an 618.000 TL. Tabi piyasada araç yok, haziranda gelecekmiş.


 
yıl sonuna kadar küresel enflasyon ve hala tedarik zincirinin bozukluğundan dolayı araçlarda artış bekleniyor, o yüzden yatırımlık mantıklı ama seneye de seçim var. 2-3 aylık bir ötv indirimi gelirse 2018'de ki gibi bir düşüş olur. o zaman sanırım 15'er puanlık ötv düşüşü ve %1 kdv uygulanmıştı


  • avatar is back  (12.05.22 15:08:29) 
Geçen sene bu zamanlar aldığım sıfır arabam bu sene iki katına çıktı. Normalde müthiş yatırım ama burası Türkiye, hiçbir şey belli olmaz. Her şey tepe taklak olabilir. Normali eskiyen arabanın değer kaybetmesi.


  • crimson man  (12.05.22 15:15:30) 
golf polo clio ise al. ancak 300 bin üzeri araçlardaki hareket çok düşük. ilan çok araba çok alan satan az. şu an herkes arabaya yatırım yapıyor ama gün gelir ekonomi düzelirse araç çoğalır 2. el piyasası göçer ama bu uzun vadede olabilecek bir şey.


  • mikahakkinen  (12.05.22 15:18:37) 
çok büyük risk. böyle riskleri bu kadar büyük paralar için nasıl alabiliyorsunuz, anlayamıyorum.


  • gabe h coud  (12.05.22 15:33:45) 
araç fiyatlarının artması biraz da global bir sorun. yani tedarik zincirindeki eksiklikler sıfır araç miktarını etkilediğinden fiyatlarda ciddi bir artış söz konusu.

hangi fiyat aralığında olursa olsun daima yukarı yönlü bir hareket var ve tahminim birkaç yıl daha bu şekilde devam edecek.

300.000 bandında bir araç sattım 1 ay olmadan gitti.
750.000 bandında başka bir araç satın aldım, resmen almak için adamlara yalvardım, çünkü çıkan ilanlar gerçekten birkaç gün içinde satıldı. şu anda aldığım araç bile sarı sitedeki en düşük fiyata bakarak 75.000 koydu. Aynı gün baktığım 4 aracın 4 ü de satıldı. Bunların hepsi son 1 ayda oldu. Tabii biraz da mevsimsel bir durum, bu zamanlarda piyasa hızlı oluyor , kasım - mart arası 2. el daha sakin geçiyor.

Sonuç olarak, döviz, hisse senedi, altın inişli çıkışlı oluyor ancak ev ve araba bu ülkede daha uzun süre hep çıkışlı olacak kanaatindeyim. Tabii bu durum yatırım tavsiyesi değildir.
  • al basmadan donu var  (12.05.22 15:37:43) 
Şu anda bile 500k üzeri araçlarda kıpırdanma yok, bir kredi kampanyası vs da yapılmıyor araç olmadığı için. Bana da gereksiz risk gibi geliyor. Artı olarak mtv^si, sigortası, kaskosu (şart değil ama garajda ne olacağı belli olmaz), 1 senede satamazsan periyodik bakımı bunlar ciddi maliyetler.


  • roket adam  (12.05.22 16:40:02) 
Şu anda 500k üstü araçlarda hareket olmadığı iddiası doğru değil sektörden bildiriyorum. Alınan her araç iyi yatırımdır bu dönem.


  • al sana nick it  (13.05.22 08:26:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.