[]

Nasıl konuşmalı bu insanla?

Merhaba,

işyerinde içinden çıkamadığım bir durumla karşı karşıyayım. Sürekli baskı uygulayan, tartışma çıkaran ve huzursuzluk yaratan, iletişim kurmayan, aşırı hırslı, işi hiç bilmediği halde işleri olmayacak sürelerde isteyen ve bunu da ben sizin başarılı olmanızı istiyorum diyerek örtmeye çalışan bir yönetici tipi var. Mobbing amaçlı yapmıyor çünkü biliyoruz ki adam karakter olarak çok agresif. Ekipten insanlar konuştu, ben bir kere konuştum adam 1 hafta sakinleşiyor sonra yine aynı. İnsan gibi konuşmak fayda etmiyor.

Aktif olarak iş arıyorum ama iş bulana kadar da yaşadığım stresten kurtulmak istiyorum, sağlığım bozuldu çünkü. İk ile konuşmanın şuana kadar çözüm verdiğini görmedim o seçeneği eliyorum. Keza bunun üstü de bunun gibi, ona da güvenmiyorum.

Bu adamla nasıl bir konuşma yapmak gerekir? İş arıyorum beni rahat bırak gibi bir şey mi demeliyim? Daha mı kötü olur bunu söylersem bilemedim.

 
Konuşmakla düzeleceğini sanmıyorum. Hele üstü de kendi gibiyse bunu doğru iş yaptırma tarzı olarak benimsemiş olabilirler. İş arıyorsanız ve bulacağınıza dair umutluysanız işleri işten kovulmayacak kadar yapın, bu kişinin söyledikleri de bir kulağınızdan girsin, diğerinden çıksın. Bunu söylemesi kolay, uygulaması zor tabii ama insan bazı şeyleri değiştiremeyeceğinin farkına vardığında da rahatlayabiliyor. Umarım siz de bu rahatlığa erişebilirsiniz.


  • cosmicstring  (12.05.22 11:59:27) 
Daha önce siz de dahil birkaç kişi konuşmuşsunuz ve sonuç çıkmamış ve siz de sorunu çözmek için değil, yeni bir iş bulana kadar biraz alan açmak için konuşmak istiyorsunuz, eğer konu sadece buysa bence şimdi konuşmak yerine işten ayrılışınız sırasında;

Bu kişinin iş yaparken izlediği agresif tavrın makul bir değerin çok üstünde olduğunu, nasıl ki fayda sağlayan bir ilaç yüksek dozda alındığında istenmeyen etki gösteriyorsa belki de bulunduğu pozisyona uygun kalıp davranışları gösteren bu kişinin, bunları çok yoğun ve kontrolsüzce yaşadığını ve bu sebeple dayanma sınırını aştığını anlatabilirsiniz.

Kişi pozisyonu için kendisinde aranan özellikleri karakterinde barındırıyor olsa da belli ki öz kontrolü ve personeli tanıma yetisi zayıf. Haliyle aslında kişi pozisyon için uygun birisi olmaktan çıkıyor.

Birine sadece çok çalışın, çünkü ben öyle istiyorum diyerek iş yaptıramazsınız. İnsanların performansını artırmak için bir ton strateji var ve belli ki bu kişi bunların hepsinden bihaber, sadece lafla bu iş olacaksa oldu olacak kırbaç bulundursun yanında.
  • akhenaten  (12.05.22 12:20:17) 
Ben çalışma hayatımın ilk zamanlarında kendimi delicesine istenilen işi yapmak için yıpratıyodum, bu tür üstlerin baskısına da kapılıp kendimi çok yoruyodum. Şimdi artık şöyle yapıyorum. Mesela benden bi iş istendi rapor hazırlamam gerekiyor diyelim ki, o rapor da çok kapsamlı, verilen süre 1 hafta ama raporu düzgün yapmaya kalksam 1 ayda bitecek gibi değil diyelim ki. Ben şöyle yapıyorum,raporu 10 günde sallapati bi şekilde yapıyorum. Bana verilen 1 haftalık süre sonunda raporu sorarlarsa ben bitiremediğimi yetiştiremediğimi söylüyorum, eğer acil gönder derlerse olduğu kadarıyla gönderiyorum.

Veya önceden hazırladığım bi rapora benzerlik taşıyosa kopyala yapıştır yapıyorum güncelleme yapmakla uğraşmıyorum.

Mantığım şu; benden düzgün bi iş çıkarmamı bekleyip bana kısa bi süre veremezler bunu ben değil benden çok daha yetenekli birini de çağırsalar olacağı bu. Ve ben bunu yspmaya başladıktan sonra şunu fark ettim, bazen yöneticiler işle ilgili raporu isteyolar ama asla o kadar da ayrıntılı incelemiyolar. Yani ben mükkeml bi rapor da hazırlasam adamın onu fark etmesi mümkün değil.

İşyerinde baskı uygulayan acil rapor iş isteyen kişilere, "ama ben bu işi q haftada yetiştiremem" dersen sana baskı yapmaya çalışıyolar yetiştirmen için. Ama "tamam xxx hanım, elimden geleni yapıp hazırlayacağım" diyip güzel bi rapordansa ortalama bi rapor hazırlayıp geçiştirmek hem beni daha az strese sokuyor hem yöneticiyi. Ne iş yapyığını bilmiyorum ama yapabiliyosan sana da tavsiye ederim. Emin ol kafan baya rahatlayacak.
  • turuncu tonlarda  (12.05.22 12:45:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.