[]

Ankara Bilkent Semti ve Siteleri

Selamlar,

10 yıldan sonra tekrar Ankara'ya dönüyorum iş sebebiyle, Bilkent civarında tutmayı düşünüyorum evi.
Bir sürü siteler var o taraflarda, hangi sitenin diğerine göre avantajı dezavantajı nedir vs emlakçıların insafına kalmadan bilen birileri bana anlatabilir mi?
Çmalık sitesinde çok elektrik kesintisi oluyormuş diye duydum mesela ama hala devam ediyor mu mesela? Hangisinin aidatı yüksektir, site yönetimi, vs aklınıza gelenler nedir?

 
Bilkent1 konutları tam olarak ankuvanın yanında ve en eski olanları. Onun yukarısında bilkent2 konutları var ve bence en güzel yer oralar. Bildiğim kadarıyla kiralar 5k civarı şu anda bilkent2de. Yakıt dahil de aidatı 600 civarı olması lazım. İçerisinde starbucks, farklı cafeler var ve oldukça güvenli. Buralarda hiç elektirik kesintisi olduğunu duymadım ama çamlık hakkında da fikrim yok. Bilkent'in üst taraflarına giderseniz oralar tepe olarak geçiyor ve merkeze uzak biraz daha (2 km kadar) ama oralarda da en yeni binalar var. Bence en uygunu bilkent2 konutları olurdu ama bilkent civarı evler de çok değişken. 1+0 hiç fatura ödemediğiniz öğrenci evleri de var villa da var.

sadece buralarda çok öğrenci olur. öğrenci demek de gürültü demektir. komşunuz olmamasına dikkat edebilirsiniz.
  • onkiloversemtamamım  (11.05.22 16:07:23) 
@onkiloversemtamamım çok teşekkürler bilgi için. emlakçıyla görüştüm az önce, gürültü 2+1'lerde oluyor 3+1'lerde olmaz dedi, ki ben de o şekilde düşünüyorumdum zaten. Park 2 sitesi tavsiyen için çok teşekkür ederim. bu sports international'ın karşısındaki yer diye gördüm. annem için toplu taşıma önemli, arada benim yanımda kalacağı için iç tarafları tercih etmiyorum toplu taşımaya yakın olması için.
ama başka tavsiyere de açığım:)

  • sirkelimon  (11.05.22 17:31:24) 
@sirkelimon ne demek rica ederim. Biraz daha anlatayım madem öyle, evet sports internationalın tam karşısındaki yer park2 sitesi. içerisi neredeyse bir orman gibi. Her taraf yemyeşil, ağaçlı ve temiz. Tam bir emekli yeri. Hatta en büyük hayalim iyi bir gelire sahip olmak bilkent2de yaşamak diyebilirim :D Her sabah yürüyüş/koşu yapan yaşlılar, köpeğini gezdirmeye çıkan insanlar görürsünüz. Hemen yanında avm var club var. o bölgeden hiç çıkmadan 5 sene yaşarsınız isterseniz çünkü bütün ihtiyaçlarınızı karşılamaya yeterli bir alan. biz arkadaşlarımızla bilkent2 çimlerde oturur içeriz sürekli. içerideki cafelere gider vakit geçiririz veya starbucksın bahçesinde otururuz. yobaz tiplerin çok takılmadığı yerler olması açısından bilkent ilçe olarak ankaranın safe space'i diyebilirim. Ne bir suriyeli ne başka bir tip göremezsiniz buralarda.

Ulaşım açısından bilkent3e de otobüs vs var. Yani neresinde oturursanız oturun ulaşımın sizin için çok sorun olacağını sanmam. Otobüsler bilkent metroya götürüyor. Bilkent metrodan da ankaranın her yerine ulaşım sağlayabiliyosunuz.

Eskişehir yoluna kadar da trafik hiç olmaz gibi bi şey. trafik açısından da sorunlu değildir. bildiğiniz gibi şehir hastanesi de aşağıda yaklaşık 3 km.

Bilkent2 de girişte güvenlik olur. arabayla girerseniz bariyer var arabasızsanız girişteki güvenlik nerede yaşadığınızı sorar. binalar 30 yıllık nispeten eski ama kaliteli olduğu için binalar ferah ve eski bir binada yaşıyormuşsunuz gibi hissettirmiyor. Evinizde ocağı açık unutup giderseniz bile ilgilenecek görevliyi hemen bulabiliyorsunuz. her katın kendi çöp odası var, çöpleri odalara atıyorsunuz. bilkent2nin üst katlarında manzara çok güzeldir ayrıca.
  • onkiloversemtamamım  (11.05.22 18:38:25) 
@onkiloversemtamamım ne kadar tesekkur etsem az. Ankarada arkadaslar var ama bilkent civarinda yok, verdigin bilgiler cok degerli benim icin o yuzden. İnsallah kismet olur da park2 de dedigin gibi manzarali bi ev tutabilirsem yazicam sana, cimler yerine bi gun de evimde agirlarim sizi:)


  • sirkelimon  (11.05.22 22:54:36) 
bilkende okumus ve oturmus biri olarak konusiyim. 3 1 tutmaya calisin, digerlerinde cok gurultu olur, 3 1 de de tamamen sans isi. 3 ogrenci ev tutmus tum kat komsulariniz ya da ust katiniz ogrencu olabilir ve sabaha kadar parti yapabilirler. biz yapiyorduk yani komsular sikayet de ediyordu. park 1 de park 2 de de yasadim. park 2 daha guzel kesinlikle bence.


  • oscar  (12.05.22 04:02:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.