[]

xbox mı playstation mı?

bir tane konsol alma düşüncesindeyim. xbox series x veya playstation 5 alacağım.
satın alışta fiyatları çok fark etmiyor. 13k civarında ikisi de.

oyun satın alırken de fiyatlar çok değişmiyor sanırım. birkaç oyuna baktım da;
far cry 6 -> ps store 569 tl - xbox store 600 tl
elden ring -> ikisinde de 599 tl
rdr 2 -> ikisinde de 469 tl

xbox game pass'teki oyunların çoğunu bilgisayarda bitirdim. o yüzden game pass de bana bir avantaj sağlamayacak, oynamak istediğim oyunları satın almam gerekecek ikisinde de.

bunları göz önüne alarak, hangisini seçerdiniz ve neden?

 
ps plus servisinin yeni halini bi bekle derim. bir de dijital ps5 büyük avantaj. disk piyasası bitmiş durumda türkiye'de. xbox gamepass'e 2 sene sonra güzel oyunlar gelmeye başlayabilir ama başlamayabilir de. birkaç hype yapılan xbox exclusive olan oyunlar hiç de cazip gelmeyebilir sana. xbox series'lerin kontrolcüsü çok kötü bi de.

10k'ya dijital ps5 almak bence en mantıklısı.

EDİT: bu arada ham fiyatlara bakma karşılaştırma yaparken. indirimli fiyatlar ve o fiyatlara en son ne zaman gelmiş daha önemli veriler.

xbdeals.net
psdeals.net

buralardan kıyasla bir de. mesela elden ring xbox'ta pre-purchase'a sanırım 400 lira ile açılmıştı. ps5'te ise 600. 400 olsa direkt alırdım ama şu an hala bi indirim bekliyorum almak için.
  • floydian  (11.05.22 14:34:11 ~ 14:41:45) 
Benzer soruyu sorarak bi ay önce xbox aldım. Ps5 e o kadar ödemenin mantığını anlayabilmiş değilim. Xbox ve gamepass bu fiyatlarla velinimettir, yürüyen fp dir.


  • baldan kaymak  (11.05.22 17:11:17) 
Benzer karşılaştırmada xbox aldım hiç de pişman değilim.

F/P canavarı +1

Hele hele series x alınacaksa salla ps5'i. Bende series s var o bile yetiyor.
  • chicha_v2  (11.05.22 17:18:31) 
Açıkçası gamepass'te oyun kalmadıysa ya da oyun için bir pc varsa xbox bence gereksiz. Sorudan anladığım exclusive oyun deneyimi daha mutlu edecek sizi o nedenle net olarak PS diyorum. Yeni sistem de gelcek ps plus için tadından yenmez.


  • Take it away honey  (11.05.22 17:24:29) 
Game pass kütüphanesi güncelleniyor sürekli. Bir de mesela ubisoft play in game passe entegre olacağı söyleniyor.

Oyun fiyatlarına da indirimli dönemlerde bakmak daha sağlıklı. Bunların loglarını tutan siteler var.

Exclusive oyunlar deniyor ama fm serisi xbox'da oynanabiliyor. Blizzard ve bathesda microsoft tarafından satın alındı. Bunların oyunlarını gekecekte ps alamayabilir.
  • baal  (11.05.22 18:28:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.