[]

almanyadan kulaklık getirtmek

merhaba, öncelikle kusura bakmayın internette araştırdım fakat net bir cevap bulamadım herkes farklı bir şeyler söylüyor.

değeri yaklaşık 430 euro olan bir kulaklık almak istiyorum, oradaki arkadaşım bana alıp kargolasa herhangi bir problem yaşar mıyım? stüdyo kulaklığı bu arada.

hatta şu: europe.beyerdynamic.com

gümrük falan problem yaratır mı veya ne ödemem gerekir?

 
Günlük müzik dinlemek için pek uygun değil. Ama eğer mix ve masteringle uğraşıyorsan taş gibi kulaklık. Yaratmaması lazım.


  • guitarissimo  (11.05.22 03:08:23) 
@guitarissimo evet müzikle uğraşıyorum, mix için almayı planlıyordum açıkçası. teşekkür ederim cevap için

başka bilen arkadaşlar bilgilendirirse yine sevinirim
  • goodenuff  (11.05.22 03:57:29) 
Gümrük kanunu değişti, artık 150 euro üstü alışverişler ticari sayılıyor ve ek masraf vergi çıkıyor. Şu videoda detaylı anlatılmış, almadan izle. Yorumlar kısmında da örnekler var. 5200 tllik ürün için 4000 vergi masraf çıkmış mesela.
youtu.be

Bir ihtimal sorun yaşamamak için arkadaşın kulaklığı kutusundan çıkarıp bir hediye paketine koyabilir, yanına not vs ekleyip belki o zaman yırtma ihtimali var, düşük de olsa. Çünkü hediye işinin de kötüye kullanıldığını anlayıp gelen geçen ne varsa değer biçmeye başlamışlardı yıllar önce.
  • Bruce  (11.05.22 07:52:22) 
rıske gırmeö almanya ya gıdıp gelen bır suru turk varç bı tanesını bul getırsın. yemek falan ısmarlarsın


  • buenosdias  (11.05.22 10:11:12) 
riske girmeyin +1
acil degilse ya kendisinin gelmesini bekleyin ya da baska birinden getirmesini rica edin.
Guvenirseniz ben de getirebilirim ama haziran ortasindan once gelme planim yok
  • 65 derece  (11.05.22 16:50:05 ~ 16:50:14) 
hocam oncelikle kulaklik cok guzel. benim de hayallerimi susluyor
arkadasin sana alip kargolarsa esek yukuyle vergi alirlar senden. yanlis hatirlamiyorsam amazon satmiyordu bu kulakligi. daha cok dt7-8-9 satiyorlar.
arkadaslarin dedigi gibi birinin yaninda getirmesi en ucuz ve guvenli secenek
  • nibba  (11.05.22 19:48:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.