[]

Kayit disi gurbetci telefonu

Merhaba,
Yaklasik 7 senedir yurtdisinda yasiyorum. Turkiye'de kimsemiz kalmayinca da duzenli gidip gelme olayi tamamen bitti.
2019 yilinda cenaze icin 1 haftaligina Istanbul'a gitmistim. O bir haftalik surede cep telefonum BTK tarafindan kayit disi listesine alinmis.
Simdi onumuzdeki ay yakin arkadasimin dugunu icin 10 gunlugune Izmir'e gidecegim. Ucak bileti bakarken aklima geldi su telefona bi bakayim diye e-devlet'e girdim. Telefonumun imei numarasini aratinca"
KAYITDIŞI OLDUGU TESPİT EDİLEN IMEI" mesajiyla karsilastim.

Sanirim pasaportumla bereber 2700TL odeyip cihazi kayit altina alabiliyorum. Ama 10 gunluk bir seyahat icin bu cok mantiksiz geldi. Muhtemelen de onumuzdeki 3-4 sene bir daha Turkiye'ye gitmeyecegim. Acaba bir sekilde ikametimin Turkiye olmadigini belgeleyip en azindan seyahatim suresince telefonumun kapatilmasini engelleyebilir miyim?

Operatorlerin, BTK'nin sitesini inceledim ama tam olarak durumu cozemedim.

Tesekkurler

 
Farklı bir cihazla gelip o cihazı kaydetmeden bir süre kullanabilirsin. Eski cihaz kaydedilmeden kullanılmaz


  • efruz  (11.05.22 06:33:44) 
kayit ettirmeden yolu yok ama eski cihazin da kayit icin suresi falan olabilir o gecince de patliyordu sanirim ama bu kismi tamamen yanlis da olabilir.

Dediginiz stil bir uygulama yok. Turistsen tr hatti takma diyor sistem kendi ulke hattinizla kulanabiliyorsunuz dolayisiyla ya turiye hatti takmadan kullanacaksiniz telefonu 10 gun icin yada Turkiyeden yeni bir telefon alacaksiniz yada hala oluyorsa kayit ettiriceksiniz.

Benim bir tane kulustur Z2'm var trden aldigim. gelince tr hattim onda tamamen modem olarak kullaniyorum, diger her sey kendi telefonumda surekli internet paylasimiyla geziyorum.
  • wallcan  (11.05.22 09:00:31) 
merhaba ;

yurtdışından gelen telefon kullanım hakkı her sene 4 ay oalrak yenileniyor.

yani en son trye 2019'da giriş yaptıysanız bu yılki girişinizde sorunsuz olarak 4 aya kadar kullanabilirisiniz.

nerden mi biliyorum. yurtdışından aldığım ipx cihazımı sırf bu saçma parayı ödememekte inat ettiğim için senede 4 ay olmak üzere 3 sene boyunca değişimli kullandım :) :) :)
  • ishak77  (11.05.22 09:52:33) 
Cok tesekkur ederim yanitlariniz icin.
Ayrica arastirma yaparken e-sim denilen bir olaydan haberdar oldum. Benim telefonumda da hem e-sim hem de fiziksel sim var. E-devlet’e baktigimda fiziksel sim’e ait olan imei bloklanmis gorunuyor.
Alternatif cozum olarak e-sim ozelligini kullanmayi deneyecegim.

@ishak77 , yenilenme olayi cok iyiymis. Tesekkurler
  • mononoke  (11.05.22 23:36:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.