[]

kurutma makinesi yeri

hiç kullanmadığımız bir alaturka tuvalet var. ufacık ve biçimsiz bir alan. çamaşır makinesi hali hazırda bu odada. kurutma makinesi alıp üstüne koymak istiyoruz ama bu ufacık alanda alaturka tuvalet var.

bunun üstüne mermer kestirip yapıştırtsam sağlam olur mu emin olamıyorum. ikinci bir seçenek tuvalet taşını kalekim vb bir şeyle doldurup fayans yapıp dümdüz bir alan elde etmek.

hangisi daha sağlam olur emin olamıyorum. mermerci benim yaptığım sağlam olur diyor, fayansçı benim yaptığım. mermeri 350tlye yaparım diyeni buldum, fayans için en az 750tl istiyorlar.

iki makineyi üst üste koyucam ve toplamda min. 100kg ağırlık var. mermer için çekincem alaturka tuvaletin boşluğunu doldurmadan mermerle kapatırsak ortası boş olucak ve özellikle çamaşır makinesi sallandıkça mermeri dağıtması.

tuvalet taşını kırdırmak istemiyorum çünkü bissürü pislik çıkıcak.

en sağlam ve temizi ne olur bilemiyorum?

 
5. Element... Tahta.
Kalınca MDF sunta vs zemine koyarsanız kaldırır.

  • kisa  (10.05.22 21:25:32) 
hocam bence o işe hiç girmeyin. tuvaletin deliğini bezle falan tıkayın. fakat üzerine o tip imalat yaptırmak yerine, marangozdan hela taşının üzerini kapatacak şekilde baza gibi bir şey yaptırın. yani 1m2'lik bir ahşap platform gibi bir şey veya ne kadar ihtiyacınız varsa. mobilyacı bunu yerinde düzgün bir şekilde ayarlayıp eğer gerekiyorsa iki noktadan da duvara bağlarsa, makine çalışırken sallantı da yapmaz, ayrıca direkt hela taşının üzerine basmayacağı için sıkıntı da olmaz. onu da şu yüzden söylüyorum, genelde hela taşlarının olduğu bölge döşemede boş bırakılabiliyor ve hela taşı koyulduktan sonra etrafı doldurularak kapatılıyor. yani sizin evde mesela bu işi düzgün yapmadılarsa taşın üzerine imalat yaptırırsanız belki daha sonra sıkıntı olabilir. hani çökmez ama çatlak oluşur, oralardan alt katlara su gider falan uğraşırsınız. ayrıca evi satma durumunuzda madem alaturka wc var, o haliyle satmaya çalışırsınız, çünkü bazı insanlar özellikle alaturka isteyebiliyor. madem var, onu koruyun.


  • malheiros  (10.05.22 21:31:10 ~ 21:32:01) 
Aynı şeyi ben yaptım, adres verin fotoğraf yollayayım.

Her iki kenardan 20cm boşluk kalacak şekilde çamaşır ve kurutma makinesini üst üste koydurdum; burada önemli nokta her iki markanın da aynı ve birbiri ile sabitlenecek parçaların olması, aynı yerden alırsanız veriyorlar zaten.

Alaturka helanın üzerine duvara üç noktadan sıfıra sıfır oturacak 5mm sac demir kestirip kapattım, üzerine de herhangi bir ses yalıtım köpüğü koymadan makineleri yerleştirdim. Kurutma makinesinin de üzerinde 10cm boşluk kalacak şekilde yine üç duvara sıfıra sıfır oturacak şekilde MDF plaka kestirip duvara sabitledim, üzerine de işte deterjan, sabun vs koydum.

Kolay gelsin.

Unutmadan, delik açık, makinelerin suyuna tahliye deliği oldu.
  • mahsus mahal  (11.05.22 07:48:43) 
Sakın tuvaleti kırmayın, geri dönüşü olmayacak bir işlem yapmayın. Mermer işe yarar ama gerek yok mermer masrafına, tahta ya da mdf de olur ama nemden dolayı mdf zamanla sıkıntı olabilir.

Aslında en güzeli ve temizi mermer düşününce, makineler 4 noktadan ayakları ile kenarlara yük basacağı için öyle ortadan kırılma filan da yapmaz.
  • John Bloor  (11.05.22 09:10:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.