[]

Araç lastiği

Aracımın lastikleri zaten eskimişti değiştirmem gerekiyordu ama bu sabah lastiklerden biri direkt yarıldı sanırım çünkü havası inmeden direkt söndü. Ebatlari 185x60x15. Lassa 1095 ve 1000 tl, hankok 1050 tl, stavo marka 850 tl, petlas 735 dediler. Bir servisteki amca petlas al yeter 2 sene garantisi var dedi. Oradan petlas alırsam 4ünü değiştirmek için 200 lira daha vereceğim. Lassa 1095 tl olanda değiştirme ücreti dahilmiş. Bir yer yolda kaldıysanız idareten bir şey takalım 250 lira dedi ama o ne oluyor?

Simdi ben bu isleri hic bilmiyorum. Normal bir lastikciden mi almak gerekir, bilindik markalarin servislerinden mi almak gerekir, hangi marka almak gerekir, internette de satiliyor sanirim ordan alip degistirtmek olur mu? Su anda 4000 liram yok, sadece birini mi degistireyim, ayri ayri sacma mi olur hepsini mi degistirmek gerekir? Onceki lastiklee 4 mevsimdi. Karda kista cok kullanmadigim icin kis lastigim yok. Simdi alirken yine 4 mevsim mi bakayim, zaten karda kullanmiyorum yazlik mi bakayim? Verebileceginiz butun tavsiyelere acigim. Cok tesekkurler


 
başlığı takip etmek için yazıyorum. geçenlerde lastiği şişirmek için gittiğim lastikçi ön lastikleri arka lastiklerle değiştirme zamanın gelmiş bi ara gel değiştirelim dedi. bende anlamıyorum bu işlerden ama sanırım kısa süre için tek lastik farklı olsa bişey olmaz.


  • ayseee  (10.05.22 19:35:42) 
@ayseee onun sebebi sanıyorum ki araba önden çekişli ise ön lastikler daha çabuk yıpranıyormuş, daha uzun ömürlü olması için de böyle bir yöntem öneriyorlar


  • Olric  (10.05.22 19:48:25) 
Eğer lastikleriniz çok eski değilse, tabi ki bir tane alıp değiştirebilirsiniz. Biraz eskiyse lastikler, çift alır çekişin olduğu yöndeki çifti değiştirirsiniz en kötü.

Lastikler çok eskiyse ve zaten değişim zamanı geldiyse bu olay bahane olur ve komple değiştirirsiniz.

Tek ya da çift lastik için sizin lastiklerle aynı marka/model ve yakın tarihli üretim çıkma lastik de alabilirsiiz. Ama çok eski lastikler olmasın, sizin lastiklerinizle benzer üretim tarihli olsun.

@ayseee;

önden ya da arkadan çekişli farketmez, normalde her araçta lastikleri belirli periyodda rotasyon yapıp hepsinin aynı oranda aşınması/eskimesi ile daha uzun süre kullanım hedeflenir.
  • John Bloor  (11.05.22 09:20:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.