[]

kapı mı önce takılır yoksa parke mi?

kapıcı ile parkeci turşu limondan mı sirkeden mi yapılır kavgasına girdiler.

kapının tüm iskeleti değişiyor yenisi takılacak.

parkede laminant. parkeci önce ben takmalıyım, yoksa kapıyı çizerim diyor.

kapıcı da önce ben takmalıyım yoksa parkeyi çizerim diyor.

parkeci ben 11 yıllık parkeciyim diyor, kapıcı da ben 10 yıllık kapıcıyım.

arada kaldım, nedir doğrusu?

 
Benim bildiğim önce parke takılır. Önce kapı takılsa yeri yapan kişi kapıya geldiğinde yer kapıya engel olursa ne olacak?


  • senolll  (10.05.22 13:37:19) 
İç kapılardan bahsediyorsunuz sanırım, ben olsam ilk parkeyi yaptırırım. Elbette parkeden önce eski kasalar sökülür, duvarlarda gerekli tamirat vb. yapılır, sonra parke ve en son da kapı. Ama ilk kapıyı yaptırmak isteyenler de olabilir.


  • malheiros  (10.05.22 13:38:14) 
parke 1
kapı 2

  • lcha  (10.05.22 13:55:12) 
ikisi de yapılabilir önemli değil. önemli olan kapının ölçüleri aldın mı? aldılarsa neye göre aldılar. adam şapa göre ölçü aldıysa siz de parkeyi döşerseniz o kapı oturmaz.

sonra sirke mi limon mu sorusunu siz sorarsınız ona acı maliyetlerle :) kapının kasasını ve altını kesmek zorunda kalırsınız gerek yok.

ölçü alındı mı sorun. alındıysa neye göre almışlar. 2 cm parke payı düşülmüş mü?
düştülerse önce parkeyi serdirin. alınmadıysa söyleyin ustaya gelsin kapısını terazisinde taksın.

dit: parke falan çizilmez kasıtlı yapmayacaksa. ben hastaneye röntgen odalarına mr odalarına kurşunlu kapı takıyorum 200 kg lık o çizmiyor dikkat edince 60 kg lık kapı mı çizecek
  • turbo sadık  (10.05.22 14:02:22 ~ 14:08:21) 
Önce parke takılır, parke süpürgelikleri kapıya gelen kısımlarda kısa kesilmez.

Sonra kapı takılır, böylece kapı kasası ile parke birleşim yerinden çirkin görüntüler olmaz.

Kapı takıldıktan sonra kapı pervazı takılır, ve parke süpürgelikleri kapı pervazına sıfır olarak kesilir.
  • John Bloor  (10.05.22 14:11:23) 
John Bloor +1 aslında aşamalı bir süreç ama önce parke. Bu sıra ile gitmez ise tam düzgün yerleşim olması zor.

Bir de kapı takacak olanın parkeyi çizebilme ihtimali bir nebze anladım da, parkeyi takan kapıyı nasıl çizecek anlamadım. Sadece pervaz ve kasa kenarında dikkat edecek, onu da yapamayacaksa zaten süpürgelikler falan feci halde olacaktır hiç yapmasın daha iyi.
  • yeninesiltupcu  (10.05.22 15:41:09) 
önce parke + 1000

eve, işe vb. yerlere defalarca parke vs. döşettik. iş başlarken kapılar söküldü. iş bitince ya eski kapı ayarlandı ya da yeni kapı iş bitince geldi.

kapıcının başka bir meselesi vardır sizin bilmediğiniz veya aklınıza gelmeyen.

atıyorum bir an önce parasını almak istiyordur, ondan ben önce takayım diyordur. veya sonrasında kapıyı ayarlamak daha zor bir iş olabilir, o ayarlamaları yapacak ustası ayrı olabilir, ona para kaçırmak istemiyordur vs vs.

kimsenin günahını almak istemem, bunu deme sebebim, tadilattan yeni çıktık ve o kadar çok yalan dinledik ki ustalardan. bazı konularda o kadar çok doğrusu bu diye ısrar ettiler ki, sonra o ısrarların altından hep başka bir ajanda çıktı.
  • la lykia  (10.05.22 16:11:03 ~ 16:12:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.