[]

skoda octavia ve dsg şanzıman sorunu

selam sevgili duyurucular. malum ev almak artık hayal oldu, son faiz indirimiyle 1 milyon altındaki tüm evler 2 milyon bandına tırmandı hiç boş hayalin peşinde koşmayalım arabayı değiştirelim dedik.

elimizdeki arabayı satıp üstüne biraz daha koyup minimum 2015 model skoda octivia alalım istiyoruz. bunu tercih etme sebebimiz tamamen içinin ve bagajının geniş oluşu. arkada gerektiğinde 2 çocuk koltuğunun arasına ben rahatça sığayım, uzun tatillerde sorunsuz gidebilelim, 4-5 sene rahatça kullanabilelim düşüncesi

2. çocuğumuz henüz yok ama seçimden sonra mülteci sorunu çözülüp ekonomi biraz düzelirse kızımızın bir kardeşi olsun istiyoruz, en çok da kendisi istiyor işin aslı.
edit: arabayı çok beğenerek aldık, tüm expertiz sürecini ve sonrasındaki bakımlarını yaptırdık ancak 1 sene bile kullanmadan dsg şanzımanı elimize verdiler ve 45-50 bin tl arası masraf açtı bize. onu yaptırdık daha 1 ay bile sağlam binemeden yakıt pompasından, alt takımlardan ses gelmeye başladı. elde avuçta ne varsa tamire verdiğimiz için götürüp baktıramıyoruz bile nasılsa yaptıramayız şu aralar diye. diyeceğim o ki bizim gibi benzer endişeleri yaşayıp alayım mi diyen olursa almayın kardeşim. bundan sonra dsg araçlar Allaha yakın bize uzak :(
aynısını seat leon isterken de yaşamıştık aman dsg şanzımandan uzak durun dedi herkes diye almaktan vazgeçtik. şimdi baktık octavia da dsg şanzımanlı ve skoda kullanan kimle konuştuysam herkesin bi elinde patlamış. 5 sene önce 5 bin lira girdi, 3 sene önce 9 bin lira girdi, geçen yaz 15 bin girdi diye anlatıyorlar. satacağımız arabayı ekspere soktuğumuzda eksperle görüştük seneye kafadan 20 bini var dsg şanzıman arızasının dedi hepten korkuttu.

ne dersiniz dsg şanzımanlı araba alınır mı, yoksa hiç riske girmeyip şunu al o da geniştir dediğiniz araba tavsiyelerine açığım.

opel insignia baktık, turbo arızası var o da 20 bin civarı tutuyor dediler, ona da korktuk.

cevap verenlere şimdiden teşekkürler

 
Ben dsg şanzımanlı araç tercih etmiyorum. Ama her araçta kronik sorunlar var. İnsignia'nın dizel olanları (1.6 cdti) ile aynı motor bir aracı kullanıyorum, turbo sorunu duymadım. Benzinli olanlarında turbo manifold çatlağı problemi vardı. Ama ne alırsanız alın masraf riski hepsinde var. En sorunsuz denilen Japon araçlarında bile bu risk var. Ben dsg gibi kronik sorunlarını artık herkesin bildiği araçları tercih etmiyorum. Bunun dışında abartılı olmayan sorunları kabullerek araç alıyorum.

Not: İş arkadaşım Skoda Octavia dizel dsg aracının şanzımanını 17 bin liraya yetkili serviste yeni yaptırdı.
  • Abdurrahman  (10.05.22 11:13:46 ~ 11:16:31) 
Sorun istemiyorsanız Japon alacaksınız ama tabi onlarda bir 0 sorun gibi bir durum yok. Toyata modellerine bakın.
Diğerlerine gelecek olursak, Fransızların motor ve şanzımanını beğeniyorum ama onların da elektrik ve aksam arızası eksik olmuyor. DSG şanzımanın 2020 sonrası araçlarda yeni versiyon ile sorunsuz olduğu söyleniyordu ancak, bir yandan da pandemi sonrası düşük kalitede üretime geçilmesi nedeni ile de yeni sorunların görüldüğü söylenir oldu.

Neyse işin özü 2015 DSG almak kumar, bir şey olmaya da bilir elinizde patlyadabilir. Sorun istemiyorsan, servisle çok işim olmasın diyorsan Japon alacaksın ama onlarda da bu sorunsuzluk politikası nedeni ile özellikler ve konforun daha düşük olduğunu gözlemliyorum.
  • yeninesiltupcu  (10.05.22 11:33:54) 
türkiye değil sadece, başka hiç bir ülkede başkasının 6-7 sene kullandığı otomatik şanzımanlı arabayı almam. ne tork konvertörlü olsun, ne dsg tarzı çift debriyaj olsun. güvenmem çünkü.

--------

opel insignia B'lerden bahsediyorsan B16DTH dizel motorlarda göreceğin problemler uç noktalarda şunlardır;

1) sürekli kısa mesafe giden arabalarda silindir dengesizliği hata kodları çıkar. kurum bağlıyor çünkü motor (euro 6).

2) kurum birikmesi ve dengesiz çalışma triger zincirinin erkenden ses yapmasına da neden olur.

3) turbo problemi dediğin aslında p2598, genelde turbodan çıkmaz. wastegate kurum yapar, yağ pompası yeterli yağlamaz vesaire.

4) bir de dizel otomatik kombinasyonu, kullanım tarzına göre narindir. şanzımanı eline alan çok var özellikle filo araçlarında.

5) euro 6.2 (2019 üstü) insignia dizellerde bir de adblue var, düşman başına (2.0 dizellerde euro 6.1'de de var).

tabi bu problemler kullanım tarzına göre de değişebilir. kullanıcı her gün kontağı açar, en az 50 - 60 km otobanda basa basa gider, motor temiz kalır, düzgün çalışır, bu problemler yaşanmaz.

nadir olsa da insignia 1.5 turbo benzin (LFV motor) almak daha mantıklı. İşte o motorda uygun yağ kullanıldığı vakit evladiyelik oluyor. ben 65 yaşındaki aileme ikinci el araba konusunda bunu tavsiye ettim. buldular. aldılar ve memnunlar.

not: otomotiv satış sonrası hizmetlerciyim (makina mühendisi).


--------

edit: sakın ha euro 6 dizel almak gibi bir hata yapmayın. bakkala bile arabayla giden insanın arabasının her yeri kurum bağlamıştır. yakıt kalitesi de malum zaten. o kurum ilaçla vesaire de temizlenmez. çatır çatır zımpara, sand blasting vesaire yapmanız gerekir. ne alırsanız alın mutlaka benzinli alın, benden sizlere tavsiye.
  • rain when i die  (10.05.22 11:38:16 ~ 11:40:19) 
5-6 senedir dsg'li araç kullanıyorum, biri 2015 a3 sedan 1.6 tdi şirket aracıydı, diğeri 2018 a3 1.5 tfsi. ikisi de hayvan gibi kullanmama rağmen saat gibi çalışıyor, km de 70 bin bandında. keza 2016 golf kullanan arkadaşım var 1.2 tsi, 90 binde hiç bir sıkıntısı yok. yani bu biraz şans işi sanırım. tek yaptığımız şey bakımları mutlaka zamanında yetkili serviste yaptırmak, yetkili servis bakımlı bir araç bulursan bence alınabilir diye düşünüyorum.

bu arada hangi arabayı alırsan al 7-8 yaşında bir araçta ufak tefek arızalar çıkacaktır, yani sen her halükarda bi 10-15 bin kenarda tutacaksın öyle düşün. kesinlikle sorunsuz araç istiyorum dersen atmosferik motorlu bir toyota alabilirsin ama performansıyla hayattan soğutacak bir emekli dede arabası olduğunu da unutmamak lazım.
  • roket adam  (10.05.22 11:44:20 ~ 11:45:42) 
sıkıntısı olmayan belli problemleri olmayan araç yok. risk almak istemezseniz japon konfor performans alman. bir yerden feragat etmen lazım. dsg illa sıkıntı yapcak diye bir şey yok ancak yapma ihtimali yüksek. 2015 model bir araç preminyum değil ve otomatikse risk her zaman vardır. artık tamir ücretleride artıyor 2sene önce iyi niyetler 4bin tlye halletmişlerdi şimdi 3le çarpın. suva yönelmenizi öneririm suvun tek sıkıntısı sedan kadar değer kazanmaz.


  • mikahakkinen  (10.05.22 12:18:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.