[]

Tez, kaynakça ve APA stili

Tezimi bitirmek üzereyim ve yazmaya başladığımdan beri apa stili istendiği için Google akademikten bulduğum kaynağın künyesini alıntı yap deyip apa formatında olanı kopyala yapıştır yaparak kaynakçaya ekledim. Şimdi sona gelmişken içime kurt düştü. Arkadaşlarim yok çev. yok şu kısmı italik vs diye uğraşırken hem de. Enstitünun tez yazım kılavuzunda herhangi bir kaynak türü şöyle yazılacak diye belirtilmemiş apa stili sadece belirtilmiş.

Şimdi bu durumda benim yolum yanlış mıydı? Yoksa geri dönüp her kaynağın türüne bakıp kendim yeniden mi künye oluşturacağım?

Teşekkürler.

 
@mor bembombom

Eyvah ben hiç sayfa ekleme ya da italik vs yapmadım. Evet kullandığım kitapların bendeki basınına, cevirmenine tarihine vs dikkat ettim ama kendim müdahale etmedim.
  • The colors of my sea perfect color me  (10.05.22 07:45:00) 
Tek tek düzeltmen lazim. Scholardaki bilgilerin çoğu hatalı. Yani şöyle mesela tamamını büyük harfle yazmışlar, Tarih yok, Dergi adı büyük yazar küçük, italik vs.


  • westblack  (10.05.22 08:20:22) 
---Şimdi bu durumda benim yolum yanlış mıydı? Yoksa geri dönüp her kaynağın türüne bakıp kendim yeniden mi künye oluşturacağım?

olabilir, girilen bilgilerde çok hata görüyorum, kitap bölümlerini makale olarak girebiliyorlar veya tezlerde raporlarda, konferans bildirilerinde bayağı saçmalıyor, çoğunlukla sağlam bir kaynaktan editoryal kontrolden geçmeyen bir basımdan geliyorsa hepsi makale gibi alıntılanmış olabiliyor. Ayrıca APA'nın versiyonuna ve üniversitelerin tez yazım kılavularına göre de farklılıklar olabiliyor.

En iyisi en azından temel bir birliktelik olsun diye Mendeley gibi bir referans yönetim yazılımı kullanmak ve ona da tam güvenmeyip, programda gösterilen kaynak türünü kontrol edip doğrulamak en doğrusu olacaktır. Ki bunda bile yukarıda belirttiğim gibi derginin veya okulların kılavuzlarına göre elle müdahale gerekli olabiliyor.

Not: Referans yönetim yazılımı olmadan veya wordde stil-biçim ayarlarını baştan düzenlemeden Tez yazmak deliliktir, zuldür. Yapmayın, yapanları da uyarın :)
  • yeninesiltupcu  (10.05.22 11:42:46 ~ 11:43:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.