[]

tebligat ve tahliye davası masrafları

merhaba bugün ev sahibinden tarafıma çekilen ihtarnameyi teslim aldım. teslim alırken 2 ayrı kağıda imza attım. bu normalde de böyle midir? imza karşılığı mı teslim alınır?

ev sahibi gereksinim nedeniyle sözleşme sonunda evde kendisinin oturacağını belirtmiş. çıkmazsam tahliye davası açacakmış. bununla birlikte evi satılığa koyduğunu, gelen giden olursa evi göstermem gerektiğini yazdırmış avukatına.bu ne yaman çelişki ? madem ihtiyacın var oturmak için ne diye satıyorsun?

sorum şu, tahliye davası açılırsa, olur da kaybedersem karşı tarafa ödeyeceğim masraf ne kadar olur?

 
imza karşılığı alınması doğru. ama ihtarnamenin içeriği bana da çelişkili geldi. ev sahibinin benzer muhitte bir evi varsa ve sürelere de gerektiği gibi uymamışsa çıkarması çok da kolay değil.

masraflara gelirsek,

500 lira dava açma bedeli desek, 1360 vekalet ücreti desek, bunları icraya koyduğunu hesap etsek yalnızca dava ve icra masrafları ortalama 2.500 civarı çıkar.

ancak davayı kaybettiniz ve çıkmadınız diyelim, ortalama evin boyutuna göre haciz-nakliye-yediemin masrafı ortalama 8-9 bin tutar.
  • gottacatchemall  (09.05.22 20:23:22) 
ev sahibi başka bir şehirde yaşıyor. yüzde 300'den fazla ara zam talebini kabul etmediğim için bu şekilde bir girişimi oldu. o halde dava açılırsa açılsın, tahliye kararı çıkarsa anca öyle çıkarım.


  • baylarbayi  (09.05.22 20:30:33) 
bir avukat olarak, ev sahibi müvekkilim ile bir evi ancak 1 yılda boşaltabildik. kanunların kiracıyı korumasından ziyade, süreç çok yavaş işliyor. hele bir üst mahkemeye başvuruldu mu 2 yılı bulması bile muhtemel.


  • gottacatchemall  (09.05.22 20:36:08) 
kiracı açısından bir avantaj. bir de son dönemlerde benzer davalar arttığından bu derece uzaması normal.


  • baylarbayi  (09.05.22 20:45:24) 
bence de bir avantaj. ben sizlerin yerinde olsam, gönderen avukata karşı ihtarname çekerdim ve çelişkileri vurgulardım.


  • gottacatchemall  (09.05.22 23:40:24) 
hocam, bu zorunlu değilse, olası bir davada bunu duruşmada belirtirim. cevap vermenin bir işe yarayacağını düşünmüyorum şu aşamada.


  • baylarbayi  (09.05.22 23:56:39) 
Merhaba, sözleşmenizin bitimine ne kadar kaldı? 3 ay önceden ben oturacağım evden çık diye ihtar çekerse, çıkmanız gerekir. Ama 2 ay kaldıysa sözleşme bitimine, o zaman yine evden çıkmanız gerekir ama bir sene 2 ay sonra çıkma hakkınız var; yani öteki sene işler bu durum.

Evi satılık için gelenler göstermek zorunda değilsiniz, orası sizin özel mülkünüz diye biliyorum.

Ayrıca satacaksa neden ben oturacağım diyor; belki ki sizi çıkarmak için uğraşıyor. Bence bir avukata gidip itiraz edin ve ihtar çekin. Adam sizi mahkemeye verip uğraşsın.
  • damba  (11.05.22 01:28:16) 
ev gösterme ile ilgili borçlar kanununda bir madde var, ama yine de kontrol sizde. Bu arada yazdıkları fazlası ile çelişkili ve saçma bir avukat ile görüşün +1

MADDE 319- (2)Kiracı, bakım, satış ya da sonraki kiralama için zorunlu olduğu ölçüde, kiraya verenin ve onun belirlediği üçüncü kişinin kiralananı gezip görmesine izin vermekle yükümlüdür.
(3)Kiraya veren, çalışmaları ve kiralananın gezilip görüleceğini uygun bir süre önce kiracıya bildirmek ve bunların yapıldığı sırada kiracının yararlarını göz önünde tutmak zorundadır.
  • yeninesiltupcu  (11.05.22 04:16:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.