[]

çok ortaklı tarlayı satma

herkese selam

müge anlı tadında bir sorum var. babamdan kalan tarla için edevlete bakarken 16 ortağı olduğunu gördüm. 4ü bizim aile bireyleri geri kalan 12 akraba var. bazısıyla çok çok nadir bazısıyla hiç konuşmuyoruz.

aslında 6-7 tarla var ve hepsi ayrı lokasyonlarda. ben her birinde kendi payıma düşeni satmak istiyorum . hatta ailemide ikna edip 4 kişinin payını satabiliriz. ancak internete baktığım kadarıyla bölünmüş arazilerin satışı çok kolay değil .

bunun kolay yolu var mıdır ? ben hiç kimseyle münakaşaya girmeden tarlalardaki paylarımı satamıyor muyum ? normal emlakçıya gidip abi buralar benim sat diyemiyor muyuz ?

eksik bişey kaldımı bilmiyorum. umarım soruma cevap alabilirim.

 
Tapu dairelerin etrafında takipçiler olur. Onlardan birisi ile anlaşabilirseniz onlar halledebilirler. Işleri aşağı yukarı bu onların. Bir neyi tapu temizleyiciler.


  • paudi  (09.05.22 16:25:26) 
valla genelde payını diğer paydaşlardan birine sat diyolar. eğer aralarında çözülemiyorsa o zaman mahkeme satıp aralarında parayı bölüştürüyo. sen önce diğer ortakları bulmaya baksan daha kolay çıkarsın işin içinden.
genelde kimse paylı araziyi alacak kadar delirmez.

  • lcha  (09.05.22 16:40:19) 
kimse böyle sıkıntılı tarlayı almak istemez normalde. fiyatının altına verirsen kolaylaşır. alan olursa satışta sıkıntı yok.
diğer ortaklardan birinin senin payını satın alması daha makul olabilir.

  • vizivozo  (09.05.22 16:45:31) 
Tarih boyunca neredeyse bütün krallıklar böyle yıkılmış, sorunlu ne yazık ki. O 16 kişi de bulunacak, hepsi bir araya getirilecek, belki bazılarının avukatı falan vardır bu işleri yürüten, herkes bir araya gelecek ve anlaşmaya varılacak. Ne olacağı oarada anlaşılır tamamen.


  • mantheman  (09.05.22 16:45:59) 
malesef satamazsin, ya diger herkesi tek tek razi edip onlarin payini alacaksin ya da izaleyi suyu davasi acacaksin


  • bay b  (09.05.22 16:47:37) 
(bkz: izale-i şuyu)

özetle ortaklığın giderilmesi davası, siz diğer ortaklara ulaşıp payınızı satmak istediğinizi söyleyin. Alıcı çıkar illa ki, onlar da istemezse 3. bir kişi bulunup ona satılır ama biraz yorucu bir süreç.

16 ortak nedir ki? çok çok daha fazlasını bir araya getirip işi çözen emlakcılar/avukatlar var.
  • John Bloor  (09.05.22 17:07:19) 
Teoride mümkün. Pratikte imkansıza yakın. Unutun gitsin. Oradan gelecek paraya kaldıysanız zaten işiniz vahim.
Hukuki yanını @john anlatmış zaten. Siz bu ortakları arayıp hadi bu tarlayı satalım birine vekalet verip diyeceksiniz.biri ilgilenmeyecek diğeri kendi payına 1 milyon dolar isteyecek. Hatta sizin bir duyum aldığınızı onun için bir tarlayı kapatmaya çalıştığınızı iddia edecek. Olay zaten sizin biraz şey olmanıza varacak. Birini vurmak isteyeceksiniz ya da biri sizi vurmak isteyecek. Değmez.

  • allah yazdiysa bozsun  (09.05.22 18:24:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.