[]

Sizce hangi dile yönelmek daha avantajlı olur?

Üniversite 2.sınıf öğrencisiyim. İngilizce için yıllardır düzenli olarak çalışma yapıyorum. Okul eğitiminin yeterli olmadığını düşündüğümden lisenin son yıllarında kurslara katılmaya başladım. Üniversitede hazırlık da okuyarak yılların çabasıyla iyi bir seviyeye ulaştım diyebilirim. Aynı zamanda lisede gördüğümüz 2.yabancı dil ise Almanca'ydı. Şu an kendime ayırabildiğim belli bir vaktim var ve Almancaya yoğunlaşırken farklı dillerden birine daha temel seviyeden başlangıç yapmak istiyorum. Ancak bu konuda kararsızım. Asya ülkelerinin kültürü ve diline merakım olduğundan Japonca gibi bir dile yönelmek aklımda varken bir yandan da dil, yazım, telaffuz gibi kısımların öğrendiğim dillere istinaden çok değişkenlik göstermesi nedeniyle acaba benzerlik gösteren, daha çabuk kavrayabileceğimi düşündüğüm ve daha hızlı adapte olacağım bir dile mi yönelsem fikri aklımı kurcalıyor. Siz yeni bir dil öğrenme konusunda hangi koşulları göz önünde bulunduruyorsunuz? Konuda fikir sahibi arkadaşların beni yönlendirmesi adına cevaplarını bekliyorum.




 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.