[]

Evden çıkmayan kiracı

5 yıldır evde oturan bir kiracı var. 1.5 sene önce sözlü olarak kendisine yakın dönemde evi boşaltması için bilgi verildi kendisi tamam dedi. aradan 1.5 sene geçti şimdi bugün sözleşmesi bitiyor ancak evi boşaltmıyorum dedi.

bu kiracıyı evden nasıl çıkarabiliriz?

not; daha önce 1 ev sahibi varken şu an 2 ev sahibi var. kira sözleşmesinde tahliye taahhütnamesi yapılmamış.

edit= kira hukuku avukatına başvurup dava yolu ile kiracıyı çıkartırsam avukat ücreti + dava ücretini kiracı mı öder?

 
Kendin oturmayacaksan 10 yıl olmadan çıkaramazsın. Sadece kiracı isterse kira sözleşmesinin yıl dönümünde ihbar süresine uyarak çıkmak istediğini bildirim sözleşmeyi fesheder. ev sahibinin 10 yıldan önce sözleşme fesih hakkı yok. Sadece kendisi, alt soyu, üst soyu ya da bakmakla yükümlü olduğu biri oturacaksa sözleşmeyi feshedebilir.


  • himmet dayi  (09.05.22 13:57:36) 
@himmet dayi kiracının oturduğu eve ev sahibinin kendisi yerleşecek.


  • ayseee  (09.05.22 13:59:32) 
Sözleşme feshi için sözleşme dolma tarihinden en az 15 gün önce yazılı bildirimde bulunman gerekiyor. şu an bildirimde bulunursan kiracının 1 yıl daha oturma hakkı oluyor. çünkü zaten ihbar süresini geçmişsin. 15 gün önce yazılı bildirimde bulunsaydın sözleşme bitiminde kiracı evden çıkardı. Şu an kiracı istemezse 1 yıl daha çıkmayabilir. Kiracı ile anlaşırsan erken çıkar tabii.


  • himmet dayi  (09.05.22 14:09:44 ~ 14:10:22) 
Söze güvenmeyip, noterden ihtar çekmeniz gerekiyordu.

Eğer noterden ihtar yoksa, sıkıntılı. Zaten dava etseniz, minimum 1 sene sürer. Anlaşma yoluna gidin, anlaşmaz ise kira artış davası açın ve önümüzdeki sene kontrat süresinden en az 1 ay önce noterden ihtar çekin.

Kiracıya, kendi ihtiyacınız için evi boşaltması için, noterden ihtar çekerseniz ve evi boşaltmaz ise, dava ve avukatlık ücretini alabilirsiniz.

Bir avukata danışmanızda fayda var.


.
  • kartallar yuksek ucar  (09.05.22 14:20:28 ~ 14:24:35) 
Bu kiracıyı çıkarmanın en kolay yolu geçmişe yönelik alınmamış yıllık kira artış oranındaki tüm kira bedeli farklarına yönelik ödeme emri çıkarmak; dosya zaten arabulucuya gider ya çık ya da biz bu parayı davayla alırız dersiniz. Yıllık kira artışı oranında tüm kira bedellerini zamlı ödediyse para talep edilemez ama genelde siz iyi niyet olarak artırmadıysanız zaman aşımı yok; talep edilebiliyor. Bu bedeller+ avukatlık ücreti+ dava bedeli ile yüklü bir tazminata denk gelir.


  • titanic kemancısı  (09.05.22 15:32:52 ~ 15:34:58) 
geç değil, belirli süreli sözleşmelerde, sözleşme , sözleşme bitiminden 1 ay içerisinde tahliye davası açabilirsiniz. her en kadar kanunda çelişki olup, sözleşmenin otomatik uzayacağı belirtilse de, kanunda sözleşme bitiminden itibaren 1 ay içerisinde dava açılmasını kabul etmektedir.

www.lexpera.com.tr
  • altinci nesil caylak  (09.05.22 15:48:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.