[]

Bitcoin intiharı

Selamlar,

Bir akrabamız genç yaşta bitcoin yüzünden 4 trilyon kaybettiği için intihar etti ve kaybettik kendisini.

Merak ettiğim şey bir insan bitcoinde 4 trilyon nasıl kaybedebilir? Kaldıraç denen bir sistem varmış sanırım o şekilde mi bu kadar fazla para kaybetti acaba?Uzak akraba ve aile de acılı olduğu için soramıyoruz elbette detayları ama merak ettim.

Bitcoinden anlayanlar varsa yazabilirse süper olur.Yani şöyle bir durum var mı 100 dolarla girdi işe ve katlanarak bu hale geldi gibi bir durum olabilir mi?Büyük paralar mı koymuştur en başta?

Teşekkürler

 
Tahminim, ev-arsa-fabrika vb. bir tasinmazi ipotek altina alip kredi cekti ve bitcoine yatirdi. kredi odenemeyince banka hem ipoteklere hem de diger varliklara el koydu.


  • catamenia  (09.05.22 01:12:26) 
100 dolarla girip çok kazanıp sonra kazandığını kaybetseydi intihar olmazdı diye düşünüyorum.

genelde bu tip işlerde kredi işin içine giriyor. insanlar kredi çekiyor, bitcoin'e giriyor. sonra paralarını kaybediyorlar ve maalesef bu tip sonuçları oluyor.

parayı geri kazanmasının bir yolu kalmamasının tek yolu söylediğiniz gibi kaldıraçlı sistem. değilse havuzda paranız bitcoin olarak kalır. kaldıraçlı sistemde ise bir nevi sistemden borç para ile yatırım yaparsınız ve ana paranız kadar değer kaybettiğinizde sistemdeki tüm paranız biter.

atıyorum 100 dolar koydunuz. 10 kat kaldıraç ile girdiniz. toplamda 1000 dolarla yatırım yapmış gibi para kazanmaya başlarsınız. lakin 10 kat yatırım yaptığınız için bitcoin'de oluşacak %10'luk bir değer kaybı sizin ana paranızı sıfırlar ve tam anlamıyla sıfır bitcoin ile ortada kalırsınız. kısacası kazanç miktarını arttırıyorsunuz katlı girerek ama kaybetme olasılığınız da kaldıraç kullandığınız oranda artıyor. 100 kat kaldıraç kullanırsanız olası bir artışta olması gerekenden 100 kat fazla para kazanırsınız ama %1'lik bir değer kaybı sizin ana paranızı bitirdiğinden sıfırlanırsınız.
  • syozkn  (09.05.22 01:18:56) 
büyük para koymuş da olabilir, küçük parayı büyütüp kaybetmiş de olabilir.

şöyle de olabilir mesela büyükten girdi diyelim. sürekli yüksekten alıp düşükten sattıysa terste kaldıysa kaybetmiş olabilir.

ya da mesela 8 milyon koymuştur 4ünü kaybetmiştir bu da olabilir.

kaldıraçlı işlemlerle dediğin gibi 4 koyup hepsini sıfırlamış olabilir.
  • jelly bear  (09.05.22 01:25:26) 
muhtemelen kaldıraçlı işlemlerde zamanında güzel kazandı akrabanız ama rüzgar terse dönünce bir iki işlemle hatta daha yüksek kaldıraçla saldırdı ama piyasa ile inatlaşmaya girmiş.

şu hodl ve artık buradan döner mevzusu küçük yatırımcının en büyük düşmanı. piyasanın yönü bariz ayı. trendi takip etmek yerine nedense hep ümit ettiğimiz yönde işlem açıyoruz inatla.

baştan doğru şekilde belirlenmiş bir stop noktası ve zarar miktarıyla pozisyondan çıkabilmeliyiz. siz siz olun teknik analiz vs. den önce muhakkak risk yönetimi üzerinde ciddi şekilde çalışma yapın.
  • lazpalle  (09.05.22 11:05:36) 
3. ihtimal kimsenin aklina gelmemis. theodex gibi borsa sahibi paralari cukkalayip kacmis da olabilir.


  • buenosdias  (09.05.22 11:22:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.