[]

Siber suç davası

Daha önce hiç mahkemelik işim olmadı. O sebeple bilmiyorum.

Eksisozlukte nick altıma küfür yazan bir insana dava açmak istiyorum mümkün mü? Şikayet etmeyi denedim ama silmediler. Benim için önemli çünkü nickim anonim değil.

Şimdi süreç nasıl ilerliyor uğraştırıcı bir şey mi?

 
Uğraştırıcı bir süreç değil, daha önce bir müvekkilim için başvuruda bulunmuştum, mahkeme kararı çok hızlı çıkıyor. Ama erişimin engellenmesi birkaç hafta sürebilir diye tahmin ediyorum.


  • turuncu tonlarda  (08.05.22 20:58:36) 
Sikintili birine adresini ve telefonunu vermek istedigine emin misin?
Mahkemenin en kotu olayi bu zaten, direkt ifsa ediyor seni.

Alacagi ceza komik bisey olacakm
  • divit  (08.05.22 21:28:13) 
süreç çok basit, dilekçe vermen yeterli. ama sonuç ne, karşındakinin daha önceden bir cezası olmadıysa hagb olacak ve adam ceza almayacak, siciline bile işlemeyecek. boşuna uğraştığınla kalıyorsun. entry'i sildirirsin ancak mahkeme kararıyla tabii.


  • roket adam  (08.05.22 22:10:41) 
ilk olarak savcılığa suç duyurusunda bulunun. hemen akabinde, sulh ceza hakimliğine dilekçe vererek erişimin engellenmesini isteyin. erişimin engellenmesi kararı 1 ya da 2 gün içinde çıkar, çünkü ivedi işlerdendir.

karar çıkınca hakimlik ekşisözlük'e müzekkere yazıp söz konusu entrynin kaldırılmasını isteyecek.

suç duyurusu kısmında, savcılık ekşisözlük'ten bu entryi yazan kişinin bilgilerini isteyecek. IP ve benzeri teknik tespit yapıldıktan sonra kişinin adresi tespit edilecek. ardından bu kişi ifade vermeye çağrılacak.

bu suç uzlaştırmaya tabi olduğundan, dosyanız uzlaştırmaya gönderilecek. bu aşamada maddi ya da başka bir talepte bulunabilirsiniz (mesela nickaltıma özür yazısı yazılsın gibi.)

bu kişi uzlaşmayı reddederse yahut uzlaşmayı kabul ettiği halde bu talebi yerine getirmezse hakkında kamu davası açılacak. eğer gerçekten küfür varsa, %99 ihtimalle hagb alacaktır. tabi daha önceden hagb'si varsa ve 5 yılı henüz dolmadıysa bu kişinin sıçtığının resmidir. en zevkli kısmı da burası.

peki burada bitiyor mu? bitmiyor elbette. bu kişi aleyhine manevi tazminat davası açabilirsiniz.

kolaylıklar dilerim. ne kadar uzun sürerse sürsün, hakkınızı mutlaka arayın. böyle tiplere meydanı bırakmayın.
  • gottacatchemall  (08.05.22 22:12:35 ~ 22:15:07) 
karşılıklı bir kavga var sanırım. nickaltına yazan adamı gördüm. mahkeme kararıyla kesinlikle sildirirsin fakat ilerisine gidersen senin de canın sıkılabilir geldi.

ayrıca bir kere daha şikayet et ve not olarak savcılıkta suç duyurusunda bulunacağından bahset.
  • false pretension  (08.05.22 22:13:58 ~ 22:14:52) 
Dava açman mümkün. Yalnız o kişiye sen de bir şeyler demişsin. O da sana dava açarsa sen de ceza alabilirsin. Ava giderken avlanırsın kısaca.


  • dissendium  (08.05.22 22:31:49) 
@gottacatchemall, çok teşekkür ederim bilgi için. Peki kimliğin ifşası olayı doğru mu?


  • kaptan maydanoz  (08.05.22 23:32:06) 
kimliğin ifşası derken, onu anlamadım.


  • gottacatchemall  (08.05.22 23:54:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.