[]

Orkide çiçeklendirme capsli

Geçen yıl hanıma aldığım bir orkidemiz var. Görseniz o kadar güzel çiçekleri vardı ki her gün geçip karşısına bakmalara doyamazdık. Her güzel şeyin olduğu gbi onun da zamanı doldu ve çiçeklerini döktü. Muntazaman bakımına devam ettim. Bu arada ilk kez orkide bakan birine göre gayet de güzel bakmışım turp gibi kerata.
Vaktinde bi budadım bunu ben, kestiğim yerleri kapattım falan hava su almadı korudum vs şimdi fotoğraftaki gibi bişeyler patlattı yavrucak. Ama sanki bunlar çiçek değil de yeni orkide gibi yaprak yaprak oldu. Bunları ellemeyip bırakmalı mı yoksa kesip saksıya alıp ya da başka bi formülle köklendirmeli mi bilemedim. Çiçekçiye de soramadım bi türlü, buradan orkide ustalarının yardımlarını bekliyorum.
Bu mini yaprakları napmalı? Bu andan sonra hangi aşamalar bizi bekliyor, çiçek zamanı ne zaman gelecek?


 
Keiki(yavru) deniyor bunlara. Yaprak ve kök çıkarıyor. Kökler çıkmaya başlayınca ve 4-5 cm uzunluğunda 3-4 kök olunca kesip yeni bir saksıya dikebilirsiniz. Yani toplamda 3 orkideniz olacak.


  • meraklitursucu  (08.05.22 16:57:28) 
Çiçek sorusunu atlamışım, dal vermesi gerek çiçek için. O boğumlardan yaprak yerine dal gelmesi gerekli. Yada yaprak aralarindan yeni bir dal..


  • meraklitursucu  (08.05.22 17:35:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.