[]

Çalışan öğrenci kıza teşekkür hediyesi, bahşiş nasıl verilebilir?

Bugün ibb'nin çiçekçisinden çiçek aldım, çalışan kız üniversite öğrencisiymiş, benim siparişimle baya uğraştı, sohbette ettik biraz, sabah 7den akşam 8 buçuğa kadar çalışıyormuş, üniversite öğrencisiymiş, okuyup çalışıyormuş. Evden makyajsız, ev haliyle çıkmıştım, makyajsız yaşım baya genç duruyor kıza öyle bahşiş vermeye çekindim, sanki yaşıtı veriyormuş gibi hisseder rahatsız olur diye düşündüm. Benden 6-7 yaş küçük çıktı.

Pazar günü ya da pazartesi tatlı yapıp götürmeyi düşünüyorum, poşetin içine teşekkür yazısı yazıp, yazının arasına 50 lira kadar para koyacağım ama emin olamadım, bu şekilde teşekkür etmem doğru olur mu? Ya da hediye çeki mi alıp versem ama nakit bu zamanda herkesin en çok ihtiyacı diye de düşünüyorum.


 
tatlı+kitap hediye çeki olur.


  • baylarbayi  (07.05.22 23:42:03) 
Bence doğru değil. Restoran, kafe olsa neyse. Orada kutuya atabiliyorsun. Bir de yanlış anlamayın ama 50 TL şu an para değil. En az 100 olsa daha iyi. Bence bir kitap hediye edip arasına sıkıştırırsan daha iyi olabilir.


  • dissendium  (07.05.22 23:44:22) 
Ben olsam hediye çeki almak yerine direkt olarak para verirdim. Tatlı poşetinin içine teşekkür kartı onun da arasına para şeklinde. Öğrenci kişinin her şeyden evvel paraya ihtiyacı vardır. Çünkü gençlik var bedende. Hem onun neye ihtiyacı olacağını ondan başka kimse bilemez, parayı verin neye nasıl ihtiyacı varsa o şekilde kullansın.


  • skzr  (07.05.22 23:44:52) 
Öncelikle çok ince duşunmuşsunuz, keşke bu dunyada sizin gibi hoş duşunenler çogalarak artsa :)

Hangi okulda okuyor bilmiyorum ama aileden uzaksa bir ögrenci için yeme/içme masrafı çok gidiyor. Ben olsam bu marketlerin hediye kartları var, içlerine bakiye yukleniyor ya da hazır bakiye yuklenmiş şekilde satılıyor. Onlardan alıp tatlının yanına koyabilirsiniz gibi geldi. İhtiyacı olan neyse gider alır marketten.
  • e mice  (08.05.22 00:40:32) 
Nakit para yerine hediye kartı olabilir.
Yalnız ibb'de vs nasıl oluyor bilmiyorum ama çoğu firmada bu tarz seyler normal karsilanmaz, niyetiniz iyi bile olsa. Misal bana gelen her hediye tarzı şeyi hediye biriminden onaylatmam lazım yoksa alamam.
Bence ibb ile alakalı bir birimden bir onay alırsanız kizin da başı yanmasın sonra böyle bir düşünceden. O yüzden nakitten uzak durun bence.
  • logisticsmanager  (08.05.22 01:24:04) 
Ya o gün yaptığın çiçek çok beğenildi ben de teşekkür etmek istedim. Bir arkadaşınla birer kahve icersiniz deyip parayı verin bence. Tatlı da olursa süper olur. Herkesin parayı ihtiyacı var. Amerikalı tipler bile işini yapan kasiyerlere 1 dolar vererek geziyor. Hiç utanılacak bir durum yok. Hediye çeki falan vermeyin, para verin ki işine yarasın.


  • baal  (08.05.22 08:01:30) 
Bahşiş genelde hizmeti aldıktan sonra verilir usulüen. Aradan biraz zaman geçtikten sonra bir hediye ya da bahşiş götürmek tuhaf anlaşılabilir. İnce bir çizgi var. Özellikle karşı cinstenseniz konu çok farklı noktalara gidebilir. İyi düşünün derim.

Belki başka bir sipariş daha alıp, onu hazırlarken her ikisini de kapsayacak şekilde bir hediye ya da bahşiş bırakabilirsiniz.
  • anten  (08.05.22 23:37:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.