[]

tuz tadı almamak

yaklaşık bir hafta on gündür yemeklerde tuz tadı alamıyorum. annem yüksek tansiyon hastası olduğu için normalde tuzlu yiyen biri değilim, evde yemek pişerken hemen hemen hiç tuz kullanmayız, ben kendim de sofrada tabağıma tuz ilavesi yapmam.
neredeyse 2 aydır, anne evinden uzaktayım. yemeklere, normal insanlardan az da olsa, eskisine kıyasla daha fazla tuz koyuyordum.
ama son on gün falandır, normalde koyduğumun iki katı tuz koyuyorum, üstüne yemek pişti mi diye tadına bakınca, yaw bunun hiç tuzu yok diye bir o kadar daha tuz koyuyorum, sonra tabağa koyup yerken bu hala tuzsuz diye bi daha tuz koyuyorum.
evdeki diğer birey kişisinin zaten tuz alma duyusu hiç olmadı, istemeye geldiklerinde tuzlu kahve yapmış olsam, farketmeden hüplettirdi kahveyi. o yüzden tadına baktırıp soracak denek yok.
dışarıda hiç yemediğim için sorun evdeki tuzda mı bende mi bilemiyorum, acaba tuz zaman içinde tuzluluğunu kaybeder mi ki? yoksa benim tuza doyasım mı gelmiş?
haa bi de şu var; anacığımın tersine benim tansiyonum hep düşüktür, tuz kullanımıyla alakalı bir sıkıntım yok, hatta doktor peynir vs tuzlu yememi söylemişti. ama ben ekstra tuz uygulaması için ekstra bir şey yapmadım ki tuz eşiğim yükselmiş olsun.
haa bide şu var 2; bu aralar tatlılar da fazla tatlı geliyor, şeker, çikolata vs zevk almıyorum yerken.
soru: ölecek miyim?

 
Soruna cevabım yok ama kendi sorunumu görunce şaşırdım :D Bende de 1 aydır var bu durum. Yemeklere normal eskiden ekledigim şekilde ekliyorum ama hiç tadını alamıyorum ve dedigin gibi ekledikçe ekliyorum. Tadını da sadece yemegin uzerine hemen ekleyip yersem ve her yudumda eklersem alabiliyorum, sanki tuzu döktugum an sublimleşiyormuş gibi :D

Edit. covid falan da geçirmedim. Sık sık test yaptırdıgım için eminim :)
  • e mice  (07.05.22 19:41:21 ~ 19:47:00) 
cogu tuzun bence tadı yok. şok market ve bazı marketlerde maldon tuz var. biraz pahalı ama tuz tadı var. nusret de bunu kullanıyor-muş


  • cptxxx  (07.05.22 21:37:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.