[]

Kaza hasar ödemesi?

Aracımıza çarptılar. En az hasarla atlatmak için Tramere kayıt olmadan yaptırmak en mantıklısı görünüyor. Boyasız göçük düzeltme yapılabiliyor. 8-10bin tl gibi bir masraf cıkıyor.

Çok servis gezdik, görüş aynı. Yetkili servis değişim vs diyip ciddi tutar cıkartıyor. (50bin tl) Tramere kayıt yaptırırsak yarın bir gün satarken 100bin olumsuz etkisi olabilecek gibi duruyor. Tramere işletsek ve değer kaybı alsak yarın öbür gün satarken yaşayacağınız değer kaybından daha düşük bir rakam tarafımıza ödenir dediler.

Karşı tarafı cepten hasar ödemesi için nasıl ikna edebiliriz? Hasarsızlıgınız bozulmasın sizin de diyebiliriz. Başka?

(Kaza tutanağı tuttuk ama henüz sisteme giriş yaptırmadık.)

 
oncelikle gecmis olsun. bence, sigorta tüm bunları düşünmeyin diye olan bir sistem. yaptırın sigortadan gitsin. aldı-verdi. oldu olmadı. ugrasmaya gerek yok. trammer falan takılmayın böyle seylere. baska kaza olmayacagı ne malum.


  • helenart  (07.05.22 11:49:46) 
Karşı taraf asla buna razı olmaz, cebimizden ödeme yapacaksak zorunlu mali sorumluluk sigortası (trafik sigortası) neden var?

Hasarınız karşı tarafın trafik sigorta poliçesi kapsamına kadar oradan karşılanır, tutar daha fazla ise varsa kaskosunun İMM priminden, yoksa da aşan tutar karşı tarafın cebinden çıkar.

Sizin senaryoda olabilecek en iyi şey şu olur, yetkili servise değil de özel bir kaporta boya tamirhanesine gitmelisiniz.

Değişim değil de düzeltme talep etmelisiniz mümkünse, böylece hasar tutarı oldukça düşer ve de araçta değişen parça minimuma iner. Aracı satarken de tramerden çok değişen boyanan parça adedi önemlidir.
  • John Bloor  (07.05.22 12:03:09) 
John Bloor +2000. sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu iyi bir kaportacı bulup yapıştırın.


  • giovanne  (07.05.22 12:05:46) 
2 kapisi boyali, orasi burasi degismis fakat tramer kaydi olmayan araclara bakmiyorum (cevremdeki kimse de bakmiyor galericiler haric). Tramerde en azindan ne yapildigi, kimin yaptigi belli. Digeri tam bir muamma.

Ayrica karsi tarafin cebinden odeyecegini de sanmam.
  • brkylmz  (07.05.22 12:18:11) 
brkylmz +1

Araçta tamir, boya, değişen vs. olmasına rağmen tramer kaydı olmayan araçları direkt elerim. Geçmişinde ne olduğu belli değil. Tramer kaydında en azından değişeni falan belli oluyor. Sigortadan yaptırırdım ben olsam. Yetkili servise hem de.
  • himmet dayi  (07.05.22 13:01:07 ~ 13:01:29) 
En azından kayıda geçer ne olduğu belli olur +1

Aslında sigorta şart değil. Yetkili serviste cepten yaptırılırsa da kayıda geçer ama karşı taraf niye cepten ödesin. Yetkili servisler pek onarım yapmıyor bildiğim kadarı ile.

Fotoğafları da saklayın satarken gösterin.

Değer kaybınında aldığınızda dövize yatırın. Tl de durursa ilerde satarken ki fark manasız olur.
  • ceketimi alip cikcam  (07.05.22 13:30:36) 
Tramer güvencedir, günün sonunda hasarı en min ile kapatmak isteyen bir şirketin bir sistemin olması satış anında alıcı için hasarın doğrulanması açısından güven teşkil eder. Sigortaya konu ister trafik ister kasko olsun hasarlarınızda sigortayı kullanın.


  • erty_ksk  (07.05.22 22:15:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.