[]

kiracı-ev sahibi

Ama bu defa ev sahibi biz olacağız.Bir ev almak istiyoruz fakat artık boş bir ev bulmak inkansız, hepsi kiracılı.
Ev alacagımız ve yaşadığımız şehirde başka bir mülkümüz yok. Bu sebeple de aldıgımız evdeki kiracının çıkması, dava süreci vs nasıl olur, yaşayan var mıdır? Direkt bu süreçler tecrübe edenlerden bilgi alabilirsem çok sevinirim.



 
Çirkef bir insansa son haddine kadar çıkmamayı, hatta taşınma masrafları adı altında rüşvet istemeyi kendinde hak görebilir.

Ahlaklı bir insansa ilk fırsatta çıkar, ama ne olur ne olmaz tapu satışından hemen sonra bir ay geçmeden ihtar çekip evi boşaltmasını isteyin.

Bir önceki ev sahibi ile yaptığı kontratda bitiş süresi tapu satışından sonra 6 aydan önce ise o süre bitince, kontrat daha uzun ise tapu satışından ve ihtar çekildikten sonra 6 ay dolunca çıkması gerekiyor kanunen.

Bi konuşup tartın bakalım, 3-5 ay çıkmasa ve siz de başka yerde kira veriyorsanız, bu vereceğiniz toplam kira masrafı kiracının "taşınma masrafı" adı altında isteyeceği tutardan fazla ise hesap edip bu taşınma masrafını ödeyip bir an önce çıkarmak da mantıklı olabilir.
  • John Bloor  (07.05.22 10:09:29) 
Arkadaşım aldı ev kendi oturmak için kendisi avukat, aldığı evin kiracısı de tamam çıkarım 6 ay içinde siz alın dedi (yasal süre).
Şimdi çıkmıyor gidin mahkemeye verin diyor kiracı. Kiracı da şans işte avukat çıktı. Arkadaş hukuksal süreci başlattı ama mahkeme ne kadar sürer allah bilir. Kendi evinde oturamıyor. Kiracılı ev, eğer yatırımlık alınmıyorsa dert. Girmeyin derim.

  • erty_ksk  (07.05.22 10:31:49) 
Çıkarmanın tek yöntemi tahliye davası açmak değil. Amiyane tabirle İşin bazı çakallıkları var. Ama en az 2 yıllık kiracı olması lazım. Sözleşme uygunsa yapılabilecek yöntemler var.


  • adwokat  (07.05.22 17:09:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.