[]

Canon yazıcı a4 foto kağıdına full çıktı vermiyor

Merhaba,

Canon E414 yazıcı ile fotoğraf kağıdına sadece zarf boyutunda çıktı alabiliyorum, 3-4 farklı fotoğrafı tek a4 üzerinde çıkartamıyorum. bu durum hem kağıt israfına hem de istediğim boyutta fotoğraf çıkarmamı engelliyor. google'da baya aradım fakat bi çözüm bulamadım.

Verdiği hata canon destek kodu 4102

word, pdf vs.. fotoğraf kağıdına çıkartmıyor sadece fotoğrafı açığ yazdır dediğimde zarf boyutunu seçersem yazdırıyor.

istediğim şey a4 üzerine 7-8 fotoğrafı kolaj şekilde çıkartıp kesmek.

prnt.sc
prnt.sc

 
Çıktı alırken yazıcı özelliklerini seçebildiğiniz yer var. Buradan kağıt boyutu seçilebiliyor. Fotoğraf kağıdı seçip sonrasında boyutu a4 olarak ayarlamanız lazım.


  • sevilen progressive türkücü  (06.05.22 23:27:54) 
@sevilen progressive türkücü, onu yaptığım zaman da aynı hatayı veriyor, dediğim gibi sorunsuz çıktı sadece letter size seçince oluyor öyle olunca da a4 kağıdın büyük çoğunluğu boşa gidiyor ve fotoğraf boyutu zarf boyutunda çıkıyor.


  • marlonbranda  (06.05.22 23:40:18) 
Hocam peki ayarlardan fotoğraf yazdırma ekranından mı yapıyorsunuz yoksa genel ekrandan kağıt türü, boyutu seçilen yerden mi yapıyorsunuz? Eskiden canon kullanıyordum net hatırlamıyorum ama fotoğraf çıktısı için ayrı sekme vardı şeklinde hatırlıyorum. Bu sekmeden yapmayın. Direkt genel ayarların yapıldığı sekmeden yapın. Ekran görüntüsü eklerseniz belki daha iyi yardımcı olanlar da çıkabilir.


  • sevilen progressive türkücü  (06.05.22 23:54:58) 
ekledim hocam görüntüleri.


  • marlonbranda  (07.05.22 00:03:43) 
"Ortak kullanılan ayarlar" yazan yerde standart seçip sonrasında ortam türünü glossy photo paper, kağıt boyutunu da a4 seçip denediniz mi hocam?


  • sevilen progressive türkücü  (07.05.22 00:05:52) 
şimdi denedim yine aynı hatayı veriyor. 4102


  • marlonbranda  (07.05.22 00:21:17) 
Son bir şey daha aklıma geldi. Sayfa yapısı kısmında da benzer ayarlar varsa onları da denemenizi öneririm. Başka da aklıma bir çözüm gelmiyor hocam.


  • sevilen progressive türkücü  (07.05.22 00:29:02) 
@sevilen progressive türkücü, olmadı maalesef teşekkürler yine de ilginiz ve yardımınız için.


  • marlonbranda  (07.05.22 00:35:38) 
Bazen sürücüyü kaldırıp yeniden yükleyince bu tür sıkıntılar çözülebiliyor, farklı bir kaynaktan edineceğiniz yeni bir sürücü ile yeniden kurup deneyin.


  • John Bloor  (07.05.22 10:32:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.