[]

şefliğine güvenenlere bir soru

şimdi ben klasik körili mantarli tavuk sote yapacaktım fakat biri gitmiş dondurulmuş brokoli almış bunu da kat güzel olur diyor. yotubeda falan pek rastlamadım. birkaç farklı versiyon var da benim tarife uygun yok. eklesem güzel olur mu. bir de daha önce hiç donuk brokoli kullanmadım kullanırsam örnek veriyorum direkt pişmiş mantarın üzerine mi atayım yoksa önce haşlamam mı lazım. bir de köri ve kremaya yakışır mı bu brokoli. nasıl yapayım bu brokoliyi düşündüğüm yemeğe utgun?




 
garanti yöntem : brokoli ayrıca buharda pişirip yemeğin yanında garnitür veya salata gibi yapabilirsiniz.

deneme yanıma yöntemi : brokoliyi yine buharda biraz az pişmiş olacak şekilde pişirip, diğer yemeğin pişmesine yakın ekleyin.
  • inheritance  (06.05.22 15:05:41) 
bence azıcık haşlayın.


  • dedim ben sana  (06.05.22 15:07:00) 
Brokoliyi başka zaman pişirin hocam. Güzel olmaz. Baskın bir tadı var. O yemeği güzel yapan kremanın dokusu ve körinin baskınlığı. Hiç gerek yok.


  • glamdr1ng  (06.05.22 15:12:51) 
bence hiç yapma.
birbirinden alakasız lezzetleri çok severim ama brokoli ile kori soslu tavuğu hiç kafamda uyduramadım.

ha illa yanına iliştireyim diyorsan da buharda pişirip tabağın yanına koyabilirsin. ama yanında farklı sebzeler de ekle derim yine buharda pişirerek.
  • teritori  (06.05.22 16:51:02) 
brokoliyi ayrı pişirin ayrı soslayın


  • sameidiot solo  (06.05.22 16:58:06) 
brokoliyle köriyi kafasında yakıştıramayanlar google'a coconut curry yazsınlar. tayland bölgesinde brokoli+tavuk+krema+köriyle yapılan yemeğin adı bu ve çok lezzetlidir. brokoli hayvan gibi yakışır köri ve tavuğa. yalnız bunun için krema da lazım , yani yemeğin biraz sulu olmalı.

brokoli çabuk piştiği için son on dakika eklemen iyi olur. öncesinde ılık suda buzunu çözdürebilirsin.
  • sir gawain  (06.05.22 17:26:11 ~ 17:29:38) 
donmuş brokoli iyi olmuyor yemeğin içinde bence. saçma bir tat bırakıyor gibi geliyor bana. en iyisi yanına garnitür olarak yapın söylendiği gibi.


  • bohr atom modeli  (06.05.22 17:28:32) 
Tavugu kremali mantarli yaptigimda donmus brokoli katabiliyorum ama cok degil. Gayet guzel oluyor bence.


  • cleric  (06.05.22 18:01:41) 
brokoli, körili tavuk içinde bol hindistan cevizi sütüyle muazzam oluyor. ananas da koy içine hatta. uff.


  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (06.05.22 19:38:22) 
arkadaşlar hepinize teşekkürler. sırasıyla soğan, tavuk, mantar, baharat vs pişirip az miktarda kenarda suda beklettiğim hafif çözünmüş brokoliyi pişirip en son kremayı ekledim. ben gayet beğendim. tek sorun brokoli hafif çiğ kalmıştı. belki önceden çok az haşlayıp eklesem daha iyi olurdu veya haşlamadan eklersem daha çok pişirmem gerekecek. onun dışında kremama biraz süt veya sıcak su ekleyebilirdim daha sulu bi kıvam olması için.

bunların dışında brokolinin bıraktığı tat hoş bir fatklılık katmıştı bence.
  • pikap  (06.05.22 21:56:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.