[]

d vitamini test sonucuma göre ne kadar takviye almalıyım?

selam,

bu sabah kan testi için numune verdim ve çıkan sonuç görselde görüldüğü gibi 14 ng/ml.

38 yaşında erkeğim, işim gereği kapalı alandayım. konuyla ilgili ve bilgili kişilerden marka ve dozaj önerilerini bekliyorum. şimdiden teşekürler.

 
benim d. vit. 5'ti, takviye aldım su an 23. gene takviye alıyorum o sebeple söyleyeceğim: d-colefor alın haftada iki kez kullanın. (doktorun önerisi böyleydi.)


  • suyin  (06.05.22 14:41:02 ~ 14:41:31) 
Şurada fotoğrafları kaydırarak ve altındaki açıklamayı okuyarak detaylı bilgi edinebilirsiniz.

www.instagram.com
  • kaptankedi  (06.05.22 14:55:34) 
@kaptankedi

gönderdiğiniz linkte kilo başına 100 iu uygundur diyor ki benim durumumda günde yaklaşık 10000 iu demek. araştırmalar günde 1000 ila 4000 iu dan fazlasının alınmaması gerektiği yönünde.

www.nhs.uk

birleşik krallık ulusal sağlık sistemi diyor ki; "Do not take more than 100 micrograms (4,000 IU) of vitamin D a day as it could be harmful."

aynı şekilde sağlık dergisi healthline araştırmaları sonucunda makale yazmış;

www.healthline.com

"don’t consume more than 4,000 IU of vitamin D without your doctor’s permission"

"kilo başı için 100 iu uygundur" önerisi hangi araştırmalara dayanarak verilmiş paylaşabilir misiniz?
  • durbakalim  (06.05.22 15:33:53) 
aklıma geldi duyuruyu görünce bak.
avusturya'daki doktorlar benim d vitamini seviyemi iki sene boyunca avrupa'daki belirlenmiş normlara göre yükseltemediler. baya yükseltemediler yani, Rocaltrol 0.50 bile kullanıyordum o sırada. ona ek olarak günde 800IU ya da 1000IU veriyorlardı. sonra verdim parayı özel hekime gittim. amerika ekolünden çıkma biriydi. o standartları bir uyguladı, iki ayda ayağa kalktım alimallah.
sağlıkta abd ne diyorsa o :D
bana ilk önce d-vitamini ampulü verdi, üç tane. ikişer hafta arayla yarısını kırdım içtim. diğer yarısını başkası içiyordu. sonra da günde 7000 IU kullandım uzun süre. hala günlük d vitamini alıyorum (7000 IU almıyorum ama avrupalıların tavsiyesi gibi 1000 IU de almıyorum). Zira 1000 IU kulanınca D vitaminini olduğu değerde bile koruyamıyorsun.

uzuuuun lafın kısası, iyi bir doktora git, seni güzelce takip etsin. iyi bir hekimse zaten becerir yükseltmeyi.
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (06.05.22 16:08:18) 
benim de gecen sene kan testinde dusuk cikti, 6000iu verdiler gunde.
39e 90kg

  • cooperr  (06.05.22 18:24:14 ~ 18:24:24) 
benimde önceden düşük çıkmıştı fakat dozajı bir doktorun testinize bakıp belirlemesi lazım. mesela benim çok düşük olduğu için haftada 1 devit 3 50000'liği kafaya dikiyordum ama sizde farklı olabilir o yüzden kafanıza göre dozaj ayarlamayın.


  • false pretension  (06.05.22 18:33:51) 
@durbakalim —o biraz güncellenmemiş avrupa dozu maalesef ve o değerlerde alırsan yükselmiyor. hatta koruyamıyorsun bile. orada kaynak vermişlerdir, orada yoksa önceki postlarında vardır.

vaktim olunca bakıp kaynak göndereyim.
  • kaptankedi  (06.05.22 19:29:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.