[]

Sağlıklı öğün önerileri

Merhabalar, sağlıklı yemekleri sevmeyen biri olarak kendime sevdirme uğraşındayım. Yaşam standardı haline getirmek istiyorum. Ancak çok tek tip besleniyorum çünkü aklıma yapacak bir şey gelmiyor. Örneğin kereviz yapıyorum sadece onu yiyorum ve doymuyorum. Doymayınca da sevemiyorum sağlıklı yemekleri. Bugün enginar yemeği ve yanına 3 tane yağsız köfte pişirdim. Güzel doydum ve acıkmadım. Çok hoşuma gitti mesela bu kombinasyon.

Böyle öğün önerileriniz var mıdır? Yada öğün önerileri veren güzel bir instagram hesabı olabilir. Öyle değişik unlar, light ürünler kullanılan hesaplar olmasa daha iyi olur ama. :)

Çok teşekkürler.

 
Sizi doyurmayan sebzelerin/salataların yanına bir protein kaynağı, daha doyurucu bir şeyler ekleyin. Kırmızı et, tavuk, bakliyat, balık... neyse artık. Bir de baharatları sevin, baharatları karıştırıp bol bol kullanın.

Brokoli, karnabahar, havuç, kabak, patlıcan... gibi sebzeleri 2-3 kaşık zeytinyağı ve bol baharatla (toz sarımsak, pul biber, toz biber, tuz, biberiye... ya da sadece cajun karışımı) harmanlayıp fırınlarsanız şahane olur mesela.

Yoğurtlu mezeler yine çok çeşitlendirebileceğiniz ve doyurucu seçenekler olur. Çiğ pancar, çiğ kereviz, semizotu, az yağda kavrulmuş havuç gibi şeyleri süzme yoğurtla karıştırın. Nane, pul biber, tuz ekleyin tabii bunlara.
dunyaninbahceleri.com Şuradaki iki kereviz tarifinden cranberryli olan müthiş, onu deneyin.

Bakliyatlı (nohut, buğday, kırmızı/siyah/beyaz fasulye, maş fasulyesi...) salatalar hem güzel hem doyurucu olur. Bu bakliyatları konserve alabilirsiniz ya da önceden bol bol haşlayıp küçük paketler halinde buzlukta saklarsınız.

Kışın mercimek çorbası, yazın ayran aşı hem lezzetli hem sağlıklı.

Bir de buradan çeşit çeşit ilham alabilirsiniz: www.reddit.com
Bir öğünde neler yiyorlar diye de şuradan: www.reddit.com
  • kobuzchu kiz  (06.05.22 01:04:32) 
Selam, yazın fırında karışık sebze ve kışın da buğulamalar güzel oluyor.

Yazlık olarak kabak, patlıcan, patates, havuç, tercih edeceğiniz etli biberleri toplayıp kabaca dilimleyerek birkaç damla zeytinyağıyla güzelce karıştırın yağın ölçüsü bütün sebze dilimlerine belli belirsiz ince bir katman bulaşacak şekilde olacak.

Bunların hepsini bir fırın kabına yayın, üstüste gelmemelerine özen gösterin.

Sonra üstüne çok az karabiber ve bir miktar tuz serpin.

220 derecede fırında ortalama 25dk pişirin.

Gayet güzel oluyor.

Kış için aynısını karnabahar, brokoli, çeşitli balkabakları, kapya biberlerle hazırlayabilirsiniz.

Kışın aynı yağlama ve baharatlamayla brüksel lahanası da hazırlanabilir, güzel oluyor.

Bunların hepsi 30dk'da 0'dan hazırlanabilecek yemekler.

Yanlarına eşlik olarak tavada yağsız ya da az yağla kızartacağınız tavuk göğsünü kullanabilirsiniz. Kızartmadan önce yağını sürüp karabiber ve tuz serptikte
sonra tavuk kızarırken üzerine birkaç damla da limon da sıkın.

Fırındakiler pişene kadar tavuk da olacağından toplam süre yine 30dk'yı aşmaz.
  • akhenaten  (06.05.22 08:03:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.