[]

İş bankası kredi kartı aidatı

İş bankası müşterisi olmama rağmen, maximiles kredi kartına müşteri fark etmeksizin yıllık aidat bedeli kesiyorlar. Telefonda her türlü blöf, kavga, haykırış, yardım çığlıkları ile mücadele etmeme rağmen iadesini alamadım.

En son kartı kapatın ulan diyip kestirdim attım. İnternette tüketici hakem heyetinden geri alındığına dair çok yazı okudum, müşteri temsilcisi de bunun ısrarla “yasal” bir kesinti olduğunu söyledi. Böyle olunca ikilemde kaldım. Yaşamış tecrübe etmiş insanlar var mı bunu?


 
Her sene iade icin ariyorum, puan yeklif ediyorlar. Hayir diyorum. Maxipuanlari geri alip (30 tl filan) geri yukluyorlar ama bu yil 6 ayda 15 bin tl harcama sozu aldilar benden. Ben de zaten neredeyse her seyimi bu krtla yaptigim icin ok dedim.
Harcama tutarlarina gore geri adim atiyorlar ya da atmiyorlar diye biliyorum

  • mor oje  (05.05.22 19:29:20) 
Puan hediye edelim derler. Hicbir taviz vermeden kapatın dediğimde kapatıyorlar. Sonra arayıp iade edelim 1 sene kullanmaya devam edin diyorlar. 3-4 senedir böyle gidiyor.


  • karacigerim vur kadehlere  (05.05.22 19:32:01) 
Sanırım dediği doğru, aidatsız kartlar çıktığı için kesinti yasal. Harcamanıza göre teklif sunarlar.


  • asteriks  (05.05.22 19:37:52) 
İş bankasından tüketici hakem heyetine başvurarak geri aldım. Bana da attıkları mailde yasal cart curt demişlerdi.


  • oldtimer  (05.05.22 23:49:09) 
İşbankası ve Yapıkredi için TBB hakem heyetine başvurdum. İşbankası iade etti, YK etmedi. Başvurudan da sonuç çıkmadı.


  • do you remember me  (06.05.22 07:09:47) 
Belirli bir tarihe kadar yasal değildi, tutturduğundan alıyorlardı, şikayetler ile geri alınabildiği doğru.

Ama bir kaç yıl önce çıkan bir yasa ile tüm bankalar müşterilerine "aidatsız kredi kartı" seçeneği sunmasıyla, puan kazandıran alengirli kartlardan aidat almaları yasallaştı.

Banka sizi kaybetmemek için puan, iade vs gibi insiyatif kullanabilir. Ama aidat almaları yasal.

Ben "Aidatsız Maximum Kart" kullanıyorum mesela İşbankasından, Garanti'den de "bonus flexi" kullanıyorum, o da aidatsız özellikli.
  • John Bloor  (06.05.22 10:42:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.