[]

Şu puanlarla yüksek lisans önerir misiniz

Bölüm işletme.
Üniyi aptal gibi geçirdim ortalama 2.54
Top üniversitelerden biri ama.
Ales sayısal: 89.5
Ales e.a: 88
Yds: 92.5

Trde top 5 ya da 10 diyebileceğimiz okullardan birinde yüksek lisans yapmak istiyorum. İstanbulda istiyorum. Tezli.

Sen nasıl bir bölüm istiyorsun nerden bilelim diyebilirsiniz ama gözünüze çarpan güzel bir program var mı acaba? Benim istediğim bir iki yer not ortalamasından dolayı olmuyor maalesef. Tezli istiyorum.

 
Bu şekilde gidersen ve mülakat varsa çok yorarlar. Tabi başka bir seçeneğin yok ama hazır ol diye söylüyorum. Dışarıdan çok belli olmaz ama akademi içinde bu ÖSYM puanları konusu çok sıkıntılıdır. Dünyanın her yerinde akademi referans, yayın, aktiflik ve bilgi-deneyim birikimi üzerinden işlerken Türkiye'de ne yazık ki bu merkezi puanları da işin içine sokarak KPSS'yle memur atar gibi akademisyen atanan hükümet kontrolünde bir sistem oluşturma çabası var 80'lerden beri. O yüzden top 5 ya da 10 diye nitelendireceğin bir üniversitede bu puanlarla gelen birine potansiyel olarak millet yayın yapıp, laboravutar/kütüphane/arşiv köşelerinde sabahlayıp, uluslararası kongrelere katılırken YDS-Ales kurslarına kastırıp bir tane referansı olmadan Araştırma Görevlisi kadrolarına başvurup sonra da "99 puanla giremedim 70 puanlıyı aldılar" diye twitterdan çamur yapan adam muamelesiyle yaklaşılır.

Mesele şu ki ÖSYM puanların yeterli ve üniversitenin kendi sınavından iyi bir puanla geçersen girersin, sorun olmaz. Ama bölümdeki akademisyenler eğer puanların bu durumuna takarlarsa çok ama çok zorlarlar, herşeyini ölçmek isterler, çünkü sınavlardan çakarsan istersen herşeyden 100 al, yine de elenirsin.

Didik didik çalışmaya bak o yüzden, sadece genel konulara değil detaylara da bakman lazım. Benim her zaman tavsiyem bölümdeki akademisyenlerin hangi alanlarda çalıştıklarına bir bakıp onların yayınlarını mutlaka okumak olur. Detay sorarlarsa kendi alanlarından sorarlar çünkü.
  • mantheman  (05.05.22 21:23:46) 
top 5 olmaz ama top 10 olabilir zira arada buyuk fark var. yeditepe bilgi falan olabilir istanbulda. mantikli olan ayni bolumde yapman, zira baska bolumlerde o bolumun lisansini okumus adaylara karsi pek rekabet edemezsin secim asamasinda.


  • hot potato  (05.05.22 21:29:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.