[]

beraat kararı sorusu

şubat ayında girdiğim duruşmada delil yetersizliğinden beraat kararı çıktı. uyapta takip ediyorum. duruşma zaptından başka bir evrak gözükmüyor hala. akıbetim ne olacak şu an hakkımda hangi süreçler işleniyor tahmini olan var mı:/




 
karar yeni çıktıysa karşı taraf önce bölge mahkemesine, sonra yargıtaya itiraz edecektir. avukat değilim bu işlerle çok da alakalı değilim. herhangi bir kurum kararı bozabilir ama nadiren kararı bozarlar.


  • burty  (05.05.22 16:38:25) 
@burty yeni çıktı derken duruşmada bana söylenen kararın çıkması olmuyor mu. yani daha sonra mı onaylanıyor bu karar?


  • pikap  (05.05.22 16:39:42) 
öncelikle gerekçeli karar yazılacak. gerekçeli kararın normal şartlar altında duruşmadan itibaren 15 gün içinde yazılması gerekir. (CMK m.232/3) siz kalemi arayın, gerekçeli karar nerede diyin.

ardından karar size ve varsa katılana tebliğ edilir. tebliğden itibaren 7 gün için katılan kişisinin dosyayı istinafa götürme hakkı bulunmaktadır.

elbette savcının da, istinaf hakkı bulunmakta. savcı duruşmada sizin aleyhinize mütalaa verdiyse istinaf edebilir. ama duruşmadan sonra istinaf muhafaza müddet talebi sunmadıysa istinaf etmez.

diyelim karar tebliğ edildi, kimse istinafa götürmedi. bu durumda dosya kesinleşir ve kapanır. bu süreç içerisinde, mallarına el konulduysa, maddi-manevi bir kayba uğradıysanız tazminat hakkınız doğar.

@burty verdiği bilgiler de oldukça eksik.
  • gottacatchemall  (05.05.22 16:50:19 ~ 16:50:43) 
ceza mahkemelerinde karara karşı itiraz süresi tebliğden itibaren değil tefhimden itibaren başlar. eğer taraflar duruşmada hazır bir şekilde karar verilmiş ve 7 gün içerisinde istinaf kanun yoluna başvurulmamışsa karar kesinleşmiştir.


  • karsiyakaliyiz  (06.05.22 13:25:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.