[]

Her şeyden çok korkmam ve çekinmem

En son başımdan geçen bir gönül işinden sonra, bi çok şeyden korkar oldum ve içime kapandım. (Gönül işi olumsuz sonuçlandı, bu kısmı biraz detaylandırmalıyım, beni "ghosting" yaparak reddetti diyebilirim. Yani beni takmadı, umursamadı, mesajlarıma geç cevap verdi yada hiç vermedi. Ve onunla konuşmama kararı aldık. Ama bu yaşadıklarımdan dolayı resmen bu cevap alamama, umursanmama konusunda hastalık seviyesine geldim.)

Bu "bi çok şey";
Bir whatsapp grubunda mesajımın görülüp bana cevap verilmemesi,
Bir grupta beni dinlememeleri ve takmamaları,
Birinin bana geç yazması/dönmesi/telefonumu açmaması,

Bu şeyler beni çok üzüyor ve olumsuz etkiliyor. Gün boyunca aklıma takılıyor. Bana cevap verdiklerinde ise rahatlıyorum.

Bu sebeple artık gruplara yazmıyorum, bana görüldü atabilecek kişilere yazmıyorum olabildiğince herkesle iletişimim minimuma indirdim.

Sizce bunu nasıl atlatabilirim?
(Umarım derdimi anlatabilmişimdir)

 
Yeni arkadaşlar ortam edinin. Boşverin. Kimse vazgeçilmez değildir. Sonuçta insan gibi davrandıysanız ve karşılık göremiyorsanız o kişiyi yakın tutmazsınız.


  • baldan kaymak  (05.05.22 16:30:40) 
Bu konu ciddi takıntı seviyesine gelmiş. Psikolojik destek almanı öneririm. Boşver demekle geçmez, hatta daha kötü olabilir.


  • himmet dayi  (05.05.22 17:04:44) 
bence genel olarak insanları çok ciddiye aldığınız için bunu yaşıyorsunuz. herkes sizin yaşadığınız gibi şeyler yaşıyor. bunların bir kısmı etkilenmeden devam ediyor çünkü çok önemsemediğiz birinin hareketini de önemsemezsiniz. burada o insanlarla sadece yüzeysel bağınız olduğunu varsayıyorum tabii, başta anlattığınız flört haricinde.

kendinizle dalga geçmeyi de öğrenebilirsiniz. mesela ben bir gün işten dönerken dolu bi serviste çok yüksek sesle bi espri yapmıştım. kimse gülmemişti. -orada bana net bir şekilde yürüyen biri vardı o bile gülmemişti- başta toparlamakta zorlandım ama o gün de dahil hala arkadaşlarıma durup durup anlatıyorum ve gülüyorum. şakama hiç ama hiç kimsenin gülmediğini. :)

hayat yani olur böyle şeyler. ne kadar erken bağışıklık kazanırsak o kadar iyi. bu tarz hareketlerle hep karşılaşacağınızı kabullenmeniz gerek bence ilk olarak. kaçmak ve olmasını engellememek asla çözüm değil çünkü muhakkak karşılaşacaksınız ve huzursuzluğunuz daha da büyüyecek. normalleştirmeniz lazım.
  • 86413  (05.05.22 17:23:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.