[]

Hangi dönem gitmek mantiklidir?

Merhaba. Yurtdisinda yuksek lisans icin kabul aldim. Guz doneminde baslasaniz iyi olur ancak bahar doneminde de baslama opsiyonu var dediler. Su an calistigim yerde ekim ayinda yonetici pozisyonu icin bana soz verdiler. Eger isler yolunda gitmezse tr’ye dondugumde en azindan bu title ile is aramis olurum. Baharda gidersem eger 5 ay daha para biriktirmis olucam. Ayrica almanca calismak icin de kendime vakit yaratirim dedim. Calistigim yeri de tamamen gozden cikarttim su an bile gidesim yok, 5 ay nasil sabrederim bilemedim. irregular ogrenci olmak beni zora sokar mi? Yoksa duzenli bir sekilde baslamak en iyisi midir?




 
son bahar daha iyi hem psikolojik hem de teknik olarak.


  • jimjim  (04.05.22 23:27:47) 
5 ay dişini sıkıp çalış ve harcamaları çok çok kısıp para biriktir. Oraya gittiğinde ihtiyacın olacak. Irregular olmanın birsürü negatif yanı var. Ben kesinlikle kışın giderdim.


  • mg3929  (04.05.22 23:31:42) 
Bence gidilebilen en erken tarihte gitmek mantıklı. Almanya'ya gideceksen zaten 2-3 sene sürecek. Ne kadar erken, o kadar iyi.


  • seaman  (04.05.22 23:32:08) 
güz dönemi.
işler yolunda gitmezse diye yola çıkmak çok mantıklı değil. halam erkek olsa amcam olurdu gibi saçma bir önerme. çalıştığınız yer olta atıyor da olabilir.
5 ay farkla almanca gibi bir dilde çığır açamazsınız. şimdiden başlayıp olduğu kadar diyin, okulda da bedava derslere gider devam edersiniz.
tl para biriktirme fikri iyice saçma, gidince hemen olmasa bile bir şekide part time iş bulursunuz. öyle garsonluk falan olmasa da olur, linkedin de workin student ilanlarından geçilmiyor. eur kazanmak üstelik orada çalışmak (para illa lazımsa yani) adaptasyon açısından daha mantıklı.
dersler, gelen öğrencilerle uyum, kalacak yer bulma vs vs öğrenci olarak göç ederken en mantıklısı güz dönemi bence. bir de bunun mezuniyeti var. tez, savunma vs bir dönem yerine yaz+bir dönem şeklinde sarkacak.
gerej yok, tatilinizi yapıp kafa rahat bir şekilde gidin.

hayırlı olsun ayrıca.
  • rewlack  (04.05.22 23:33:47) 
İş > yüksek lisans bana göre. Sizin durumunuzda da bahar mantıklı. Yanlış anlamayın, hevesinizi kırmayayım, mutlaka emeğiniz vardır kabul almak için, ama burslu falan değilse hazır işi ve üst pozisyon fırsatını bırakıp gitmeyi mantıklı bulmuyorum ben.


  • dissendium  (05.05.22 00:27:16) 
Dogrusu guz domeminde gitmek. Yukarida sebepleri yazilmis. Bahar bir cok acidan dezavantajli olur.

Illa para biriktirmen gerekiyosa 1 sene erteleyip sonraki guz domeminde gidebilirsin. Bazen okullar ertelemene izin veriyor. Vermeseler de tekrar kabul almak zor degil.
  • hot potato  (05.05.22 09:11:45) 
burs olayı var mı bilemiyorum da, burs başvuruları - yurt başvuruları falan düz dönemde daha rahat olur, ara dönemde sıkıntı yaşama ihtimali var.

bir de bir dönemle başlayıp bitirmek daha güzel bence, yardımlaşma beraber eğlenme gezme tozma sosyalleşme vesaire vesaire.. gittiğin şehre okula göre değişir tabi de yine de olabilir.

kaç yıllık tecrübelisin bilmiyorum da, almanya'da da yeni mezun iş bulmak biraz zaman alıyor, tecrübeni katlaman iyi olur. title da zaten genelde insanlar daha düşük - ya da aynı pozisyona gidiyor gördüğüm kadarıyla. almanca da bariyer. para biriktir almanca kas 6 ay bişey değil.
  • kveldulv  (05.05.22 12:32:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.