[]

pakistan'daki fakir-alt kesim ingilizce biliyor mu ?

Ülke eski Britanya toprağı, resmî dilde de ingilizce var olarak gözüküyor ama pratikte işin aslı nedir ? Maddi durumu olmayanlar ingilizce eğitimi alıyor mu ?




 
Sorunuza tam yanıt değil ama izlediğim Urduca birkaç videoda Urdu dilinde konuşurken de çok fazla İngilizce söz kullanıyorlar. Benzeri bir durumu Hintlilerin videolarında da denk geldim. Gündelik konuşmada İngilizcenin Urducayla bu kadar karışmış olması belki bir fikre varmanıza yardımcı olur.


  • kurmaca  (04.05.22 19:47:43) 
Valla soruya yanıt değil ama benimde gördüğüm paki,Afgan,Suri kim varsa baya baya ingilizce biliyor adamlar


  • primetime  (04.05.22 20:38:10) 
Ben Pakistan’dan gelen göçmenlerle çalıştım bir süre. Göçmenlerin alt sınıf olduğunu varsayarsak büyük çoğunluğu yalnızca Urduca konuşuyorlar, İng bilmiyorlardı.


  • but that was just a dream  (04.05.22 23:22:56) 
gerçi alt kesim sayılmaz ama
aklıma şu geldi;
www.youtube.com

: )
seviye açısından fikir verebilir diye düşündüm.
  • jimjim  (04.05.22 23:25:44) 
benim bildigim kadarıyla da evet :) master yapıyorken hintli bi oda arkadaşım vard, çocuklutan ana dilimiz gibi biliyoruz dedi. hatta anneannesi, dedesi falan da konuşuyordu,o zaman çok şaşırmıştım :) ama tabii en ucra köylerinde durum nedir bilmiyorum.


  • e mice  (04.05.22 23:42:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.