[]

Hangi günde olduğunuzu bilmemek

Merhaba. Yaklaşık 2 yıldır hangi günde olduğumu bilmiyorum. Yani ayın kaçı ve günlerden ne olduğunu. Çalışıyorum da. Buna rağmen bilmiyorum. Çok az takvime bakıyorum. Aslında önemsemiyorum diyelim. Peki bu bi sorun mu? Eğer sorunsa nedenleri ve sonuçları nelerdir?




 
Bunun sebebi unutkanlık değilse, yani bir hastalığın semptomu vs değil tamamen şahsi seçiminizse problem yok (hastalıksa acil nöroloji)
Ama kendi seçiminizse şayet; işyerinde varsa deadline’ınızı, sosyal hayatta plan programınızı etkileyebilir. Ama İki yıldır da gayet güzel hayat sürdüğünüze göre etkilemiyor belli ki. O halde sorun yok bence :D

  • helena  (04.05.22 09:15:41) 
ayın kaçı olduğunu eşim de bilmez. hangi gün hangi ders olduğunu takip etmek için mecburen haftanın hangi günü olduğunu takip ediyor ama o da okullar açıkken sadece. yaz tatili başladığında ha temmuz ha ağustos, ha pazar ha salı onun için.


  • halanne  (04.05.22 10:16:55) 
Sadece günlerle mi sınırlı? Örneğin gün içinde yediğiniz şeyleri hatırlıyor musunuz? Çalışırken bunu nasıl yaptım dediğiniz hatalarla sıkça karşılaşıyor musunuz? Anahtar, ütü gibi şeylerle ilgili sıkça karışıklık yaşıyor musunuz? Konuşurken takıldığınız, birine söylediklerini tekrarlattığınız oluyor mu?

Bu gibi şeylerden birkaçına (bu listede olmasa da benzeri durumları kendiniz tahlil ettiğinizde) cevabınız evetse dahiliyeye gidip bir kan sayımı yaptırmanız ve vitamin-mineral eksikliğiniz varsa doktorun vereceği takviyeleri ve diyeti uygulamanız oradan bir şey çıkmazsa nörolojiye oradan da bir şey çıkmazsa psikiyatriye gitmeniz iyi olabilir.
  • akhenaten  (04.05.22 10:50:12) 
Isiniz nedir merak ettim. Sanirim gunlere bakmayi gerektirecek bir isiniz ve sorumluluklariniz yok. O yuzden bakmadiginiz icin hatirlamiyorsunuzdur. Ya da unutuyor musunuz? Bilgisayar ve telefona bakinca da goruyor insan. Teknoloji de mi cok kullanmiyorsunuz?

Hafizanizla ilgili ciddi sorun varsa doktora gidebilirsiniz.
  • ermanen  (04.05.22 12:34:37 ~ 12:37:19) 
Hafizanizda sorunlar varsa vitamin, mineral eksiklikleri de olabiliyor. Ya da ne bileyim covid gecirdiniz mi mesela? Beyin sisi gibi bir sey birakmis olabilir mi? Ben de deadline‘lar olan bir iste calisiyorum, onun disinda isyerinde cogu yerde takvim asili, bilgisayari ve telefonumu her actigimda ayin kaci oldugu bana bakiyor. Bir kere gördüm mü unutmuyorum.
Ayrica psikolojik sorunlar yasadiysaniz da normal olabilir bence.(Yukardaki cevaplara katiliyorum)

  • maq  (04.05.22 23:41:36) 
Problem unutkanlıkla alakalı değil. Hangi gün ve hangi saat, hangi yılda olduğumuzu artık önemsemiyorum. Teknoloji de kullanırım ama bakmıyorum. Takvime bakma gereksinimi duymuyorum. İşim de insan kaynakları sorumlusuyum.


  • dakota  (05.05.22 03:47:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.