[]

elektro gitar hakkında bir soru

merhaba arkadaşlar.
teşvikiyede bir mağazadan yeni bir elektro gitar alacağım. aldıktan sonra bir luthiere götürüp ayar yaptırmak istiyorum. semt farketmeksizin (kadıköy civarı iyi olur) bir luthier tavsiyeniz varsa alırım.

asıl sorum şu ki, bu elektro gitarı aldıktan sonra çok uzak bir şehire kargolayacağım. malum kargoda kutu hoplayıp zıplayacak, atıp tutacaklar. boşuna mı ayar yaptırmış olurum?

 
cosmicstring +1

hoplama zıplama, farklı şehirdeki hava sıcaklağı, nem vb. bunların hepsi sap ayarını etkileyecek etkenler. gittiği yerde yapılsa daha iyi olur sanki.

gittiği yerde luthier veya kendi yapma imkanı yok diyorsanız, yaptırmak mantıklı olabilir.
  • alembic  (04.05.22 10:42:35 ~ 10:43:41) 
ben kendim götürdüğüm enstrumana sap ayarı vb yaptırıp, çorludan istanbula elimde taşıyarak getirdiğimde bile bozuluyor.

aslında bozulma değil, sap ayarı falan öyle anında yapılabilen bişey değil, thrust rod vidasını 90 derece yani çeyrek tur çevirip en azından yarım saat beklemeniz lazım etkisini göstermesi için.

hal böyle olunca da luthierlerin çoğu uğraşmayıp cart cart 2 dakkada ayarlayıp veriyor, hiç bişey yapmasanız 3 saat beklese bile ayar sonra etki edeceğinden net sonuç almanız zor.

ayrıca seri üretim düşük fiyatlı gitarların( amerikan fender, gibson'un üst modelleri, suhr , prs gibi çok üst düzeyler hariç) çoğu, imal edilip ülkeye geldikten sonra sap veya klavyede şekil değişikliği gibi ufak sorunlar çıkartabiliyor.

klavyede şekil değişikliği olan çok gitarım oldu, frezelenerek düzeliyor veya sap ayarı ile kullanılacak gibi oluyor da yine de aklınız da olsun.
  • killerbee  (05.05.22 19:59:40 ~ 20:00:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.