[]

Sigarayi birakmak

Tam olarak sigara icmedegim iki hafta oldu. Haftasonları ve keyfim iyiyken pek yoklamıyor ayrıca nikotinli sakız da kullanıyorum. Ama iş yerinde bir şeye sinirlendiğimde karşıma parçalayacak, çatacak bir şey çıksa gibi hissediyorum. Böyle mallıklar, haksızlıklar, sinir bozucu insanlar olunca sinirleniyorum ve sanki derin bir üzüntü oluyor…
Eve gelip sağlıksız bir şeyler (pasta, cips gibi) yemek ya da alkol (kırmızı şarap) içmek istiyor ve yapıyorum da.
Şimdi bu yaşadıklarıma bakınca diyorum ki, neden bırakıyorum.
Sebebim sağlık genel olarak ama dayanamadığımı hissediyorum.
Nasıl olacak bu?
Haftaiçleri 4-5 sigara, haftasonları 5- 10 tane falan içiyordum herhalde bu arada.

 
Sigaranın hiçbir faydası ve hiçbir mantıklı açıklaması yok. Sigarayı bırakarak bir şeyden mahrum kalmıyorsunuz öncelikle bunu kabullenmek gerek. Neysek ki az içiyormuşsunuz, bırakmanız daha kolay olur. Şimdi az içiyorum dersiniz ama emin olun gün gelir ve artık günde bir paket içen birisi olursunuz, o zaman bırakmak daha zor olur. Yaşadığınız zorluklar herkesin yaşayabileceği şeyler. Hepimiz sinir bozucu bir şeyle karşılaşınca rahatlamaya ihtiyaç duyuyoruz. Ben de halen bazı kötü anlarda alkol, cips gibi şeyler ararım. Kahve içerim, bir şeyler yaparım yani özetle, bunun sigarayla bir ilgisi yok. İnsanlık hâli. Sigara; stresi azaltan, üzüntüyü geçiren, insanı sakinleştiren mucize bir ürün değil. Eğer öyle olsaydı hayatı boyunca hiç sigara içmemiş insanların hali iyi olmazdı. Etrafınıza bakın, sigara içmeyen insanlar sinirlenince, üzülünce ne yapıyor? Belki biraz yol gösterici olur. İki hafta iyi bir süre. Artık kendinize nikotini tamamen unutturarak devam edebilirsiniz. Allen carr'ın o meşhur bir saatlik videosunu izlemenizi tavsiye ederim.

Yaklaşık 1.5 yıldır bırakmış biri olarak söyleyebileceklerim bunlar. Sağlıklı ve sigarasız günler dilerim.
  • bayc  (04.05.22 01:48:37) 
sigaraya başlayana kadar doğduğundan beri kaç yıl sigara içmedin? bu sorunun cevabında her şey gizli.


  • alperz  (04.05.22 08:10:14) 
16 yaşlarında (lise) otlanarak başladım galiba. 19 yaşlarında üniversitede gerçek anlamda içmeye başladım.
Ama ne ilgisi var bence bir ilgisi yoktur. Sonuçta irade meselesi olmalı.

  • maq  (04.05.22 08:35:54) 
16 yıl sigarasız yaşadın. niye tekrar yaşayamayasın?


  • alperz  (04.05.22 10:15:01) 
sigarayı bırakmanın en iyi yöntemi sanırım bu aşağılık bir olaymış gibi görmek. how ı met your mother'da sigaraya bakış açılarını görmüştüm. yurtdışında da bir etkinlik sırasında sigara içeceğim yer danıştığım garsonlar falan bana çaktırmamaya çalışarak küçük görmüşlerdi beni. sonra diyosun ki, hakikaten de öyle. üçüncü dünya ülkesi alışkanlığı sigara. içine duman üflemek, ciğerlerinde dolanan dumanı geri üflemek... sağlıksız ve özenti dolu bir şey. dışardan bakıldığında çirkin durduğunu fark ediyorsun. bence bu açıdan da bakmaya çalışın.

ben böyle bakmaya başlayınca bırakmadım, ama dışarda sigara içerken bi tık utanıyorum :) sadece evde içmeye başladım. şu saat oldu, bir tane içtim mesela.
kokusundan da tiksinebilirsiniz bi de :)
  • lovemyself  (04.05.22 16:15:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.