[]

iki işi birden yapabilir miyim?

kararsız kaldım sormak istedim. şu anki işim yurtdısı şirket remote akşam 5ten gece 2ye kadar ama istediğim saatte calısıyorum, iş yogunlugu fazla değil, çoğu gün 2-3 saat calısıp günü kapatıyorum. calısma saatime bakan yok, karışan yok. aldıgım iş teklifi ise istanbulda bir bankada, ofise gitmem gerekecek. aksam 5te işten ayrılabilirsin, mesai hiç yok dediler...iki işi de otomasyona bağlayıp gül gibi geçinirim diyorum, bu şekilde 6 ay bile çalıssam 2 sene calısmama gerek kalmayacak.




 
yaparsın. arada, haftada bir arkadaşlarınızla etkinlik zamanı ayırın kendinize. farklı insanlar görün.
bir de tavsiyem, kimseye iki işte çalıştığınızı demeyin. bir ekstra iş çıkar, ya da laf gelir, olumsuz bir şey gibi kullanırlar. istediğiniz zaman da çıkarsınız birinden.

fakat çalıştığınıza değecek bir hedef koymanızı da tavsiye ederim. "6 ay sonra şunu alacağım" gibi hedefler. yoksa bunalabilirsiniz belki.
  • lovemyself  (02.05.22 22:40:56) 
Zorlanirsan birakirsin az para odeyen/gelecegi az olan isi.

Hedef koy ama ivir zivir esya alacagim diye koyma. yatirim falan yap ki o kadar ugrastigina degmis olsun yillar sonra donup bakinca.
  • hot potato  (02.05.22 22:47:32) 
hiç düşünme yap derim. 5'te biten işten sonra tonla zaman kalıyor, ki sen 2-3 saat yeterli diyorsun. bir işten gelen parayı full dolar cinsinden yatırıma at gitsin ki değsin. 2 sene bile böyle götürebilirsen dönüp baktığında çok iyi yerlere gelmiş olabilirsin maddi açıdan.


  • avatar is back  (02.05.22 23:01:52) 
Ben olsam yapardım.


  • gabe h coud  (02.05.22 23:15:41) 
Bankadaki iş büyük ihtimalle kolay ve otomasyona bağlanacak gibi olmayacak. Bankalar bir işi otomasyona alabilme ihtimalin varsa zaten bunu sana yaptırıp sana 2 katı kadar iş verirler. Fazla mesaisi olmasa da normal mesai yoğun geçebilir. Tabi ki bankadan bankaya, ekipten ekibe değişiyordur. İt tarafında çalıştığını varsayarak konuşuyorum.

İki iş yaptığını kesinlikle gizlemelisin. Ve herhangi bir belge ile, sistem ile herhangi bir kişinin bunu kanıtlama imkanı olup olmadığını bi araştır derim. Çalıştığın ülkede yatan vergin, sağlık sigortana falan türkiyeden erişilmediğine emin ol. Çünkü bankaların çoğunda iki işte çalışmak yasak. Tazminat ödemek, ya da kovulmak falan kötü olur böyle bir nedenden.

Türkiyede ödediğin vergi ile alakalı bir değişikliğe neden oluyorsa senin yurt dışındaki işin o zaman bu yeni şirket anlayabilir.
  • zimbirik  (02.05.22 23:24:12) 
Ben yüksek tempolu iki işi 5 ay kadar sürdürebildim birlikte. Gündüz mesaisinden sonra oturup çalışmak beni çok yıprattı. Ama sizin işlerinizin beyin yakma seviyesine göre değişir bu. Ben tam konsantre çalışmamı gerektiren bir iş yapıyorum. Gene de denenebilir, olmazsa gündüz işi bırakılır.


  • inawen  (03.05.22 11:40:50) 
var çok benzerini yapan bi arkadaşım.
keşke ben de yapsam demiştim.

  • megacracker  (03.05.22 12:01:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.