[]

nemrut dagine giden var mi

guneydogu turundayim turle geziyoruz. gece ucte nemrut dagina gidilcekmis, gunesin dogusu izlencekmis. gece kalkmaya useniyorim ertesi gun devam ediyor uykusuz kalicam bir, yurume yolu varmis epey yarim saat daga tirmancakmisiz baya. gitmemeyi dusunuyorum ama giden var mi deger mi sizce




 
Bir daha ne zaman böyle bir fırsatı yakalayacaksınız? Bence muhakkak gidin. Hep uyuyabilirsiniz ama hep böyle bir manzaraya şahit olmazsınız.


  • helena  (02.05.22 10:04:04) 
oraya kadar gidip de nemruta çıkmayanı allah bildiği gibi yapsın. bir gün uykusuz kalıverin ne olacak yani, öyle bir deneyimi, ortamı bir daha ne zaman yaşayacaksınız.

4 kere çıktım, hatta bir tanesinde ayağım sakattı, bir tanesinde de bütün gün gezip gece hiç uyumadan çıkıp ertesi günü gene bütün gün gezmiştik. gene olsa gene çıkarım.

sıkı giyinin, çok soğuk oluyor. yanınıza enerji verecek atıştırmalık bir şeyler alın.

edit: şunu da eklemek lazım, orası da millet bahçesi yapılıp her yere beton dökülmeden görmek için son şansınız olabilir.
  • halanne  (02.05.22 10:20:51 ~ 12:12:00) 
Gitmedim ama gidecegim gunu bekliyorum, oraya kadar gitmisken kacirmayin derim.


  •   (02.05.22 11:30:40) 
Böyle bir bağlamda gitmeme düşüncesi bile ürkütücü.


  • but that was just a dream  (02.05.22 11:54:25) 
Tek bir şey soylicem; git


  • abuzer  (02.05.22 12:20:07) 
kesinlikle git, oraya kadar gitmisken bunu yapmamak olmaz cidden. yorulursun, zor olur filan ama o aksam veya ertesi gun telafi edebilecegin bir sey. bu sansi ise belki bir daha hic bulamazsin.


  • der meister  (02.05.22 12:20:18) 
Ben gittim. Gitmeden önce de merak ediyordum ama gerçekten çok yorucu. Meraklısı için muazzam bir yer mutlaka. Değmez demek doğru değil ancak akrabalar gezdirmek için hususi götürmeseler bu kadar yorucu olduğunu bile bile gideceğim bir yer değildi. Yörede, "oraya bir kere çıkan eşek, iki kere çıkan eşekoğlu eşek" diyorlar. Zevkinize kalmış.


  • nihayet  (02.05.22 12:44:49) 
Bu arada heykellerin dibine kadar çıkan patika gibi asfaltsız bir yol da var. Bahsedilen yolu yürümenize gerek kalmıyor. Ama herkesin bildiği bir yol değil. Toros'uyla o yoldan çıkıp gelenler de vardı. Biz oradan gelmedik pek tabi. İndikten sonra tepeye epey yol yürümüştük.


  • nihayet  (02.05.22 12:51:00) 
imgyukle.com

bu gün doğumu izlenir.
sıkı giyin.
mumkunse çanta yük alma, ufak termosun varsa çay, kahve doldur.
için ısınır
  • mr sua  (02.05.22 12:52:13) 
git ama çok katlı giyin.

orada ley düğümü var ;) senin için bir anlamı varsa.

geç kalmadıysan umarım gitmişsindir.
  • janderzel zartanyan  (02.05.22 14:44:25) 
Malatya 'dan mı gideceksiniz Adıyaman'dan mı?
Adıyaman tarafının yolları nispeten daha iyi. Ama Malatya tarafı taş çok, yol yok ve daha dik.

  • etna  (02.05.22 16:47:55) 
güneydoğu turunda nemrut dağına çıkıp, ertesi gün örneğin diyarbakır şehir gezisine katılmayın, otelde uyuyun, daha mantıklı. hayatımda yaptığım en güzel şeylerden biriydi. yanımda engelli biri vardı, pıtır pıtır çıktı. güneydoğu gezisinin tek güzel yanı olabilir.

bir de, seneler sonra bile kime güneydoğu gezinizden bahsetseniz nemrut dağını soracak. "oraya gitmedim yaa"yı defalarca söylemek zorunda kalacaksınız. gideyim mi diye sorduğunuza göre yaşınız çok genç. yatırım tavsiyesidir, gidin. giderken de kalın giyinin. kalın giyindikten sonra ekstra kalın bir şeyler daha giyinin. sonra bir kalın şey daha alın yanınıza. fena soğuk olur.
  • lovemyself  (02.05.22 17:48:00) 
tesekkurler cevaplar icin kismetse gidicem. eksiduyuru tek yurek oldu resmen nemrut icin :)


  • aydonno  (02.05.22 18:51:51) 
Nemrut'ta gun batimi:
imgur.com

  • ermanen  (02.05.22 21:31:23) 
Kesinlikle git. Çok az yürüyecekseniz onun haricinde araba yolu güzel. Çok sağlam giyinin eğer güneşin doğuşu içinse.


  • piotr  (03.05.22 00:30:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.