[]

Vitesli Motor Önerisi için yardım

Selamlar herkese, konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan öneri alacağım. Malumunuz Türkiye şartlarında herhangi bir taşıtı almak zor hale geldi. Dolayısıyla motosiklete ulaşımanın, bir arabaya ulaşmadan daha kolay olmasıyla motosiklet yolundan yürümeye karar verdim. Cebimde 35k para var motora ayıracak. Hallice şehir içinde kullanacağımdan 150cc benim işimi görecek nitelikte diye düşünüyorum. Gözüme iki tane kestirdiğim motor var fiyatları biraz değişken fakat yakalayabilirsem alacağım yakında. Sizler ne düşünüyorsunuz diğer motorlar hakkında kuba, benelli, hero, falcon bu tip motorlar nasıldır beni yarı yolda bırakır mı parçası bol bulunur mu? Cevap verecek herkese şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.

Aklımdaki motorlar.
CFMoto 150NK
Bajaj NS150

 
küba hero falcon uzak dur bu çin mallarından veya çin malı olup tr de montajı yapılanlardan

son fiyatlar ne oldu bilmiyorum ama

ybr 125
honda cbr
alınabilir
bajaj da fena değil yakışıklı motor. ama kalitesi hakkında çok bilgim yok
  • egokalp  (02.05.22 01:00:06 ~ 01:00:29) 
scooter al gec, vites falan ugrasma.

Bu kadar kurye yaniliyor olamaz.
Bende de vitessiz var.
  • divit  (02.05.22 01:18:32) 
öncelikle egokalp i dinleme. kendisi pek bilgili değil sözlerinden anlaşıldığı kadarıyla. hero zaten çin malı bile değil. ki ben heroyu 1 sene kullandım taş gibi alettir. bilhassa istanbuldaki servisi çok iyidir. bakımları ucuzdur.

150nk da ns150 de iyidir. motosiklet.net de başlıklarını incele facebookta grupları olur onlara katıl her türlü sorunun cevabını bulursun. bir de kafana takılan model olursa motomanianın youtube kanalında incelemesi olma ihtimali var oraya da bakarsın.

scooter ile motorun keyfi farklıdır. şehir içinde scooter sürersen işini görür ama şehir dışında monoton sıkıcı olabilir. şehir içinde kalıplı vitesli bir motor sürmek de yorar ama ns150 falan öyle yoracak aletler değil.

bir çok kurye de ilaveten bajajın hondanın vs. vitesli motorları ile parasını kazanmakta. sen hangisinden keyif alacaksan onu sür ama güvenlik ekipmanların her zaman tam olsun.
  • NightBringer  (02.05.22 12:45:45) 
@night he aynen küba türk malı motorunu falan da biz üretiyoz uçuyoz kaçıyoz. çinden parça ithal et getir montaj yap al sana türk malı.

küba al hocam sen aynen. 50 bin km yi görürsen getir parasını ben vericem.
  • egokalp  (02.05.22 20:53:20) 
Azıcık araştırırsanız önceki entry'lerde yazılı yanıtların doğruluklarının limitli olduğunu göreceksiniz. motosiklet.net'i okuyun.

küba, hero, falcon uzak durulması gereken markalar ise ya bu motosikletlere yatırım yapan satıcılarda bir sıkıntı var yada kullanıcılarında. ama sokakta görebiliyorsunuz. demek ki binilmiyor değil. buna önyargı bile denilemez aslına bakarsanız, bu araştırmadan yoksun olmak bence. zira 2015'te değiliz artık. bu markalar da müşteri gözetiyor artık. hero çin malı değil.

gidip 2014-2015 model ybr, cbr gibi perti çıkmış; her virajda lastik-zincir yapılıp feleğin çemberinden geçmiş, sahte grenaj takılmış modeller kullanmak istiyorsanız tercih sizin. yamaha biraz daha kaliteli motosikletler üretir bu doğru ama honda için ben aynısını söyleyemem. ybr bu noktada sıyrılır evet. ama bu motosikletlere parça bulamazsanız, kapı kapı dolanırsınız. ybr'ı her yerde bulursunuz o ayrı. honda'ya cbf yazılsa onu da kabul ederdim.

anladığım kadarıyla trafikten, toplu ulaşamama'dan yorulduğunuz için istiyorsunuz. gerçekten de 2.yanıt çok daha fp bir yanıt. ancak vitesli istediğinizden eminseniz şurayı hatırlatalım: vitesle her durma-kalkmada oynarsınız. bir yerden sonra bayabilir. özellikle istanbulda iseniz ve köprü trafiğine girecekseniz bu sizi yorabilir. o fiyata çinli scooterlar'dan alabilirsiniz. en sonda açıklayacağım. öte yandan ben kendim scooter'da uyuyorum. vitesli seviyorum. sizin de böyle bir sebebiniz varsa devam edebilirsiniz okumaya. ancak motosiklet üzerindeki vaktin %80+'sı trafikte geçecekse, ne yazık ki scooter en iyi fp ulaşım aracı.

devam edelim, yazmıştım ama tekrar edeyim: hero çin malı değil.

bu iki modeli de satarsınız. bajaj ns150 biraz daha yavaş gidebilir. niye? ns200 var, ns200abs var, rs200 var. ancak nk'da böyle değil. tek seri 150nk, üstü 250nk. farklılaşıyor. kuryelerin bir kısmında bajaj'da var. hero'da var ve hero çin malı değil. rks'de var. küba'da var.

daha önce yamaha, honda, suzuki dışında motosiklet kullanmayan ben, geçtiğimiz yaz o km'leri motosikletler üzerinde harcamış pek bilen topluluğu dinlemeyip sıfır km rks aldım. geçen 11 ayda 5.600 km yol, 3 şehirlik kamp, 2 kızla tanışma, onlarca fotoğraf, bir sürü anı, youtube vloggerlığı bıraktı. aynı çin malı motorla, motobike fuarına gidip çektiğim video youtube da 1k izlenmeyi aştı - amatör kanalım için top.

özetle ön yargılarınızı yıkın. ama bir şeyi de unutmayın: bu motosikletler yamaha, honda, suzuki, kawasaki değiller. "bakılırsa her motor güzeldir." mottosunu aklınızdan çıkarmadıkça, ilgilendikçe bu iki model de sizi götürür.

bence en baştaki tavsiyemi dikkate alın, motosiklet.net'e gidip, her iki motor başlığında güncel bilgileri okuyun. araştırmanızı tamamlayıp bayiye gidin. iki modeli de görün. oturun üstlerine. fotoğrafınızı çekmelerini isteyin hatta. hangisi size daha iyi geldiyse bayide anlarsınız. düşündüğümde neyi seçeceğinize kadar biliyorum ama yönlendirmek doğru değil. her ikisinin de herkes artısını eksisini yazmalı ama biz türk halkı yardımseveriz.

diğer yanıtları gözetmeden yazıyorum; kimse alınmasın ama ihtiyaçlarınızı da hiç beirlemediğinizi de söylemeliyim. bilinçli bir kullanıcı önce şunu/şunları sormalıydı bana göre: kullanım ağırlığı ne olacak? çanta ihtiyacı doğacak mı? kaç km yol yapılacak, hangi ilde yaşıyorsunuz?

size cf deriz, servisi yoktur yakınınızda her bakımda bir dünya yakıt ödersiniz. yada size bajaj deriz ancak sürekli köprü geçeceksinizdir ama aklınızda alüminyum çanta taktırmak vardır, sallanırsınız köprüde. bunları iyi saptamak gerekiyor.

özetle yazdığınız iki motosiklet de benzer bloklara sahip. bence siz başlıkları okumadan önce ihtiyacınızı belirleyip, halen bu modeller uygunsa başlıkları okuyun. sonrada bayiye gidip tercihte bulunun. unutmadan alırsanız bir resim de paylaşmayı unutmayın, hayırlı olsun deriz.

bonus: ekipmanınız yoksa bayiden ekipman almayın. ekipmanı 2.el almayın. sıfır alıp kredi kartına taksit yaptırın. ekipmansız 1 metre dahi olsa motosiklet sürmeyin. motosikletinizin dinamiklerini bilmeden artçı almayın. yeterince fren mesafesi antrenmanı, ağırlık antrenmanı yapmadan yola çıkmayın. motosiklete dair kavramları öğrenin. eğitim alın. ama tekraren ve son kez: ekipman kullanın. - burası biraz hassas: düşük hızda toprağa dahi düşşeniz sürtünmenin hızı ile toprak-pantolon-deri karamelize olup soyuluyor. bu bilgiyi daha önce yazmama rağmen ekipman kullanmayıp, olduğu yerde düşüp dikiş yiyenler oldu. dinlemeyenlere de birşey yapamayız ancak belki ben sizi kurtarmışımdır, siz de başka bir gün bir başkasını. ve tabi ki Allah kaza bela vermesin ancak bu risk iki tekerde biraz daha yüksek.

en son editi: çinli scooter'lardan rks'nin gerçekten çok tatlı 125'lik motosikletleri var. fuar'da gördük. bayiye gelmesini bekliyoruz. kendi adıma durduk yere 2*30k TL=60k TL'lik borçlanacağınız gibime geliyor.

hayırlı olsun & iyi bayramlar.
  • baldan kaymak  (03.05.22 00:15:21 ~ 00:22:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.