[]

Düğünde ne takılır?

3 yıllık iş arkadaşlığı sonra, sosyal yaşamda da telefonlaşma falan var 3-5 ayda bir buluşuyoruz. Kız arkadaşını da tanıyorum sohbetimiz vs var.

Düğününde ne takmalı? Askere giderken ben görmeye gelinmedi. Ailem 200-200 tak diyor.

Altınlar da çok pahalı. Sizce bu işin en standardı nedir?

 
Bunun bi standardı yok bence. Benim tavrım şu; çok çok yakın arkadaşıma çeyrek, çok yakın olmasa da uzun zamandır tanıdığım ve beraber güzel anılarım olan üniversiten arkadaşıma gram, işyerinden tanıdığım kişiye bazen 150 bazen 200 tl para. Altını ancak aile takar hele ki bu devirde altının çok pahalı olduğu bir zamamda.

Tabi ki sizin statünüze de bağlı, çevrenizde zengin olarak bilinen tanınan veya işyerinde yönetici pozisyonundaysanız rakamı arttırabilirsiniz. Mesela 200 değil 500 takarsınız.
  • turuncu tonlarda  (02.05.22 00:28:12) 
Ekleme;

İlla altın alayım bana dönüşü de altın olsun derseniz yarım gram diye bişi var, tahminen 450 tl filandır, onu alın bence.
  • turuncu tonlarda  (02.05.22 00:30:07) 
ben 200 takardim uzulerek. eger varsa 200-200 gibi de olur.


  • ala09  (02.05.22 01:05:14) 
kız arkadaşını tanıman, ona da para takmanı gerektirmez. zaten sırada beklerken göz atarsan, çok sayıda para takan olduğunu da göreceksin. sadece arkadaşına 200 tak, hiç de ayıp olmaz.
en son düğüne gittiğimde taktığım az mı olur derken kankaları birleşip bir çeyrek takmışlardı, amcanın 100 taktığını görmüştüm de içim rahatlamıştı. altın falan fazla bu ilişki için. bana güvenin.

eğer içiniz hiç rahat etmeyecekse alternatifli gidin, yakın akrabalardan sonra neler takılıyor görürsünüz zaten. ortalama bir şey takarsınız.
  • lovemyself  (02.05.22 01:14:36) 
Bu isim standardı yok +1. Gönlünüzden ne geçiyorsa onu takin ki durumunuz yoksa zaten insanlar anlayışla karşılar.


  • Mcfly  (02.05.22 09:23:34) 
Düğüne tek katılacaksanız 200 olabilir ama iki kişi iseniz yiyip içip 200 takmak çok az. 400 lira takın bence. Altın pahalandı ise düğün masrafı da pahalandı bu takının amacı da birlik destek olduğuna göre? bir kişi ağırlamanın maliyeti 200 lira vardır bu devirde adamın sizi ağırlama masrafı çıksın en azından :)


  • cilekli pasta  (02.05.22 10:09:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.