[]

11 yıllık dizüstü bilgisayarı yenilemek istiyorum

11 yıldır kullanıyorum halen büyük bir problemi yok. Mevcut problemleri fazla ısınması, nadiren yavaşlaması-donması ve fazla ses çıkarmaya başlaması. Nelerini yenilemek gerekir? 11 senedir hiç açmadım kapağı. Bir iki kez format attım.




 
SSD takıp, macunları yenilenebilir.


  • Amaranta ursula  (01.05.22 22:00:46) 
Ssd alın sadece yeterli olur diye tahmin ediyorum. Özellikleri vermemişsiniz ama önce bi ssd taktırın sonra duruma göre farklı eklemeler yapabilirsiniz.


  • mg3929  (01.05.22 22:00:54) 
Bir de sistemin özelliklerini sıralayabilseniz anlatmaya çalışırız.
11 yıllık kavramı yeterli değil :)

  • Erva  (01.05.22 22:01:45) 
@erva yenilemek derken problemleri halletmek anlamında demiştim o yüzden gerek duymadım. Hakkında kısmını aynen yazıyorum:

ACER
İşlemci: AMD A10-4600 M APU with Radeon(tm) HD Graphics 2.30 Ghz

RAM: 6GB

64 bit işletim sistemi.

Windows 10 yükledim en son.
  • havadakarada  (01.05.22 22:22:38) 
@amanda @mg3929 ssd alırken bir özelliğe bakacak mıyım yani hepsi uyumlu olur mu?


  • havadakarada  (01.05.22 22:38:23) 
Sadece SSD yeter. Termal macun değişimi ve fan temizliği de yaptırman iyi olabilir.


  • Cruyff  (01.05.22 22:48:40) 
Ssd şart + ısınma problemi olduğu için termal macun ve fan temizliği şart. ancak ssd alıp bunlarıda yapsanız işlemciler 6-7 seneden sonra donma, takılma gibi problemler çıkarabilirler.

Tabi çıkarmayadabilirler. benim 9 yıllık bilgisayarm düzenli temizlik + ssd ile halen canavar gibi.
  • srjkvon  (02.05.22 00:06:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.