[]

Yatırım ama nasıl?

Selam millet,

200bin lira kadar birikmiş param var. Buna en az 5-10 sene ihtiyacım olmaz, dolayısıyla bundan gelecek gelire de ihtiyacım yok. Ama 5-10 sene sonra dönüp baktığımda prim yapacak bir şeyr yatırım yapmak istiyorum. Mesela bir ev alacak kadar değerlense hiç fena olmaz :)

Her sene de bu seviyede toplu para gelişi olacak. Siz ne yatırım yapardınız?

Her gün hisse, fon, altın takip edip al sat yapmak istemiyorum. Alayım kenarda dursun.

Her türlü tavsiyenizi duymak isterim. Lokasyon Ankara

 
biraz araştırıp aklına yatan fonları almak ve 5 yıla bakmak bir seçenek. Fon içindeki dağılımı zaten yöneten kişiler belirleyecek.

Bu arada coin de alsan fon da, direkt 200 binlik alma, birkaç ay arayla 1/4'lük parçalarla al mesela. Bakarsın büyük bi düşüş olur falan.

Her sene bu para geliyorsa yine yılda 1 işlem yapma yani. Yılda 200 bin gelmesindense her ay 15 bin tl gelse parça parça alsan totalde daha iyi bir şey yapmış olabilirsin (düşüşlerde de alacağın için)

Benim yatırımımın çoğu kriptoda ama hemen tüm paranla al denecek yerde değiliz.
  • nhk ni youkosu  (01.05.22 22:55:57 ~ 22:56:33) 
Ben olsam ethereum, majör coinler ve projesi sağlam coinlerden bir sepet yapardim


  • astronom bey  (01.05.22 23:40:50) 
İndex fund, etf, vanguard global all cap. Bunlara bakabilirsin


  • mesutcang  (02.05.22 03:31:06) 
her gün hisse takip etmeden hisse senedi al kenarda dursun.


  • megacracker  (02.05.22 04:05:09) 
200 bine mal mulk alamazsin.

Ben olsam Dorde bolerdim.
1-altin
2-bitcoin
3-etf
4-hisse senedi.

5 sene sonra bunlarla paran azalmaz.
  • baldur2  (02.05.22 10:58:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.