[]

yagmur suyu vs musluk suyu

nedir farki ? klor kimyasallar vs mi?
bahce yagmur suyu ile sulandiginda, gayet boy atiyor. musluk suyu oyle etki etmiyor...



 
musluk suyu kullanmaya, içmeye hazır hale gelebilmesi için arıtılıyor. bu esnada faydalı mineraller kayboluyor olabilir. diğer bir tahminim ise yağmur bitkilere baştan aşağı yağıyor. musluk suyu ise kökten gidiyor. bu yüzden daha faydalı olabilir.

bunlar tamamen akıl yürütme.
  • paintov  (01.05.22 15:04:32) 
Salliyorum sulanma teknigiyle de ilgili olabilir. Yagmur daha esit ve her yere dagiliyor ama hortum onu saglayamiyor


  • floydian  (01.05.22 15:20:32) 
Yağmur suyunda arıtmadan geçen musluk suyuna göre daha fazla azot var. Yağmur suyunu bitkiye verdiğin zaman bitkiler coşuyor o yüzden, doğal bir gübreleme oluyor. Zaten doğal yaşam hep bir döngü şeklindedir, milyonlarca yıldır gezegende yaşam bu şekilde devam ettiği için sistem oturmuş durumda. Sen yağmur suyu verdiğin zaman bitkilerini o döngüye dahil ediyorsun. İyi birşey yapıyorsun yani.

Ayrıca musluk suyundaki klor bitkiler için iyi değil. Öldürmüyor belki ama sağlıklı beslenme düzenini etkiliyor. Bitkiye musluk suyu vermek bir bakıma insan için Doritos'la kahvaltı yapmak gibi.
  • mantheman  (01.05.22 15:49:15 ~ 16:47:58) 
Yagmur suyu dediginin ici les gibi toz toprak dolu.
Arabaya yaginca yapisip cikmiyor bahar aylarinda, ciftciler az gubre atalim yagmur yagsin diye dua eder.

  • divit  (01.05.22 16:17:57) 
Ek olarak, yağmur suyunda bol oksije n var, kökler bu oksijeni yeraltındaki ekosistemi (mantar ve bakteriler) beslemek için kullanıt ve çok yararlıdır. Bkz. aquaponic ve topraksız bitki yetiştiriciliği.


  • alfired  (01.05.22 22:23:06) 
Yazılanlara ek olarak bir bilgi de ben ekleyeyim, zaman geçmiş üstünden ama olsun.

Yağmur suyundaki mineral, vitamin vs haricinde yağmur çimleri olması gerektiği kadar sular. Hortumla ise çimleri sulayamaz, sadece ıslatırız.

Bu yüzden yağmurlama tekniği ile çimleri sulamak için bir çok alet, cihaz ve sistem geliştirilip satılıyor.
  • John Bloor  (05.05.22 15:14:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.