[]

70'lerde kamuya nasıl işçi ve memur alınıyordu?

uygulamayı sormuyorum. bir mevzuat var mıydı? kpss 99'da geldi diye biliyorum.




 
Az önce amcama sordum. O dönem memurdu kendisi. Kapıdan geçerken kalabalık gördüm girdim sıraya başvurdum aldılar dedi. O zaman hiçbirşey olamayan memur oluyordu diyor.


  • primetime  (30.04.22 22:10:08) 
Babamdan bildiğim kadarıyla liseyi bitiren öğretmen olabiliyordu. Yerine göre değişse de memurluk sanırım pek tercih edilen bir meslek değildi.

Hatta 90'ları hatırlarım. öğretmenlik ve polislik şimdiye kıyasla daha kolay olunacak mesleklerdendi.
  • Erva  (30.04.22 22:17:51) 
6/12/1985 tarihli ve 85/10260 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan İlk Defa Devlet Kamu Hizmeti ve Görevlerine Devlet Memuru Olarak Atanacaklar İçin
Mecburi Yeterlik ve Yarışma Sınavları Genel Yönetmeliği

şu yönetmelik varmış 85'te çıkmış, buna ulaşamadım hangi resmi gazete'de yayımlandığını bulamadım. buna ulaşarak son maddelerinde "yürürlükten kaldırılan yönetmelikler" olabilir, böyle böyle 70'lere gidilebilir.
  • signore  (30.04.22 23:16:26) 
kurum ici sinavlar vardi, genelde referansla giriliyordu.
Orhan veli sanirim birakip birakip tekrar basliyor memurluga cunku babasi memur zaten.

Ozel sektore gore sartlari iyi olmadigindan okumus adam memur olmakla ugrasmiyordu. Ozelde siradan adam kaymakam maasi aliyordu zaten.
  • divit  (01.05.22 00:00:22) 
Yıllar önce kamuda staj yaparken mühendis bir abi, çalıştığı fabrikaya geldiklerini ve memur olmak isteyen herkesi aldıklarını anlatmıştı. Şu anda ise kpss'de 95+ alsan giremeyeceğin bir yer.


  • dr doofenshmirtz  (01.05.22 05:17:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.