[]

Canon 1300d - Canon 750 - Canon 250 hangisi?

Bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar, 2. El alıcam, istediğim Wi-Fi özelliği, dokunmatik olması da tercihim ama en önemlisi iç mekanda güzel çekmesi, gece iyi çekmesi. Canon 1300d 3000 lira, canon 750 7500 lira, canon 250 8500 lira şu an. Daha önce bu tip makine hiç kullanmadım, fiyat olarak gönlüm canon 1300d istiyor ama çok mu kötüdür? Telefonum samsung galaxy note 10 lite.




 
cdn.mos.cms.futurecdn.net
lbmslab.org

emlak fotosu için mi? İyi bir telefon, iyi bir kompakt makine > DSLR.

Bunların sensörleri ne bilmiyorum ama çok farklı olduklarını sanmıyorum, esas kullanacağın lens çok önemli. İyi ve diyaframı düzgün açılabilen bir lens zaten bu fiyatlarda veya daha pahalı. Kafanda "bunlar kocaman makineler iyi çekerler" gibi bir konsept varsa unut onu. Fotoğrafın temellerini bilmeden, düzgün/uygun ekipmanı almadan, sonra fotoğrafı işlemeden bundan iyi sonuç alamazsın. Gidip basitçe yeni bir Samsung veya Apple telefon alsan daha rahat edersin mesela. (çünkü onlar yapay zeka ile çeşitli işlemler yapıyorlar, bu makinenin amacı tam tersi, işlemiyor)
  • nhk ni youkosu  (30.04.22 20:11:25 ~ 20:13:06) 
İç mekanda güzel çekme, gece güzel çekme gibi şeyler eğer DSLR alınacaksa kameranın kendisinden çok lensle ilgilidir. Kameranın kendisi daha ziyade çözünürlük, mega piksel, iso ayarı, sensör, Wi-Fi, dokunmatik ekran, tasarım gibi konularda önemli.

İç mekanda yarı karanlık alanda flaşsız çekim yapmak istiyorsanız her ne alırsanız alın yanında titreşim engelleyici özellikli ve diyafram aralığı yüksek bir lens olmasına dikkat edin. Mesela makinelerle birlikte gelen lensler çoğu zaman 15-55mm aralığındaki lenslerdir ve bunların diyaframı belli bir noktaya kadar açılabildiğinden makineye çok fazla ışık giremez ve iç mekanda flaşsız iyi performans alamazsınız. Enstanteneyi yükselttikçe de titreşimden dolayı bu sefer fotoğraflar bulanık çıkar.

Bu tür lenslerle DSLR makineleri direk kutudan çıkarıp kullanmak istiyorsanız eğer açık havada, dış mekanda çekimler yapacaksınız, karanlıkta da makinenin kendi flaşını kullanacaksınız. Turist işi yani. İşin asıl sanatsal yanı o makineye alacağınız ekstra bir lensle başlar. Lensler de ucuz değil, makineye verdiğiniz para kadar lense verirsiniz.

O yüzden en iyisi bir kompakt makine almak, ya da telefonun modelini yükseltmek. DSLR'a öyle çok bilmeden bulaşılmaz, aile göçertir, kız arkadaş terkettirir DSLR :)
  • mantheman  (30.04.22 21:33:29) 
Fullframe olmayan makine almayın


  • topkapiaksaray  (30.04.22 22:19:03) 
Fullframe olmayan makine almayın


  • mtgs  (01.05.22 09:51:27) 
Öncelikle cevap veren herkese teşekkür ederim.

Ben size ne çekeceğimi söyleyim. Müzede fotoğraf, gece de diyelim ki bir manzara, bir an fotoğrafı ve kendi yaptığım tabloların iç mekan çekimi, telefonda ışık için netlik için uğraşmaktan yıldım=)
Telefon konusunu ben de düşündüm ama foto kalitesi açısından alınması gereken telefonlar en az 20 bin lira. Telefona o kadar para vermek şu an imkansız ve Allah biliyor gereksiz geliyor. Ama temiz 2. El şu anki telefonumdan daha iyi çekecek bir makine aklımı çelebilir. Öyle kararsızım ki.
Fullframe dediğiniz hem çok pahalı hem çok ağır, iş için kullanmayacağım.
  • mslny  (05.05.22 16:26:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.