[]

Bakım için yetkili servis mi, oto sanayi mi?

Merhaba,
aracımın 30000 bakımı gelmek üzere. Kendisi iki yaşını doldurdu (yani garanti süresi bitti). Bu durumda hangisi mantıklı (araç Citroen C3 2020 model).
Yetkili servis 3300 gibi bir fiyat zikretti. Tanıdık tamirci bunun çok daha aşağısında yapar temel şeyleri.

Mantıklı olan hangisi.

Sevgiler.

 
ileride satarken yetkili servis bakımlı km'lerinin yetkili serviste kayıtlı olması büyük avantaj yaratır, şimdi belki 1500 zarar edersiniz ama ilerde çok daha rahat satarsınız


  • sipsiyah  (30.04.22 18:04:53) 
Bildiğiniz ya da tanıdık vasıtası ile bir ustaya gidin. Servis bakımlı olması işin marka yönü sadece.
Aracı temiz, hasarsız kullanmak daha önemli.
0 alınan aracı 5 yılda sadece bir kere yetkili servise götürdüm.
Diğer yıllık standart filtre yağ değişimleri başka tanıdıklarda yaptırdım. Km 20.000'i bir kaç gün önce geçti.
  • Erva  (30.04.22 18:41:22) 
valla ben aracımı 8 sene boyunca servise götürdüm. satarken görmeye ilk gelene servis raporlarının olduğu dosyayı gösterdim, adam ekspertize bile sokmadı. pazarlık da yapmadı. bu süre zarfında yaklaşık 20bin liralık sorunu da servis "iyi niyet garantisi" adı altında ücretsiz yaptı. 20bin lira sanayide söylenen tamir ücretiydi.

şimdiki aracımı da servisten başka yere götürmüyorum.
  • lancelot du lac  (30.04.22 19:11:00) 
Psa grubu araçlarda yetkili servisten eurorepar marka ürünlerle bakım isteyin ve fiyat alın. Eurorepar peugeot/citroen yetkili servis onaylı Fransız hatta citroen üretimi orijinal ikamesi kaliteli markadır ithal. Dizel aracımın bakımı için yetkili servis orijinal filtrelerle 2500tl, eurorepar filtrelerle 1600tl fiyat verdi. Yağ zaten total. Sanayide de eurorepar takayım diye fiyat istedim biri 1500 diğeri 1250 tl fiyat verdiler 100 200 lira için sanayiye sokmam arabayı. 7 senedir yetkili servise sokuyorum.
Bir diğer tavsiyem de eurorepar servisleri açılıyor şehirlerde bosch car servisleri gibi. Garantiliyse garantiyi de bozmuyor. Oraya da goturebilirsiniz sehrinizde varsa ekonomik çözüm olarak. En azından servis bakım yaparsa ve bir sorun yasarsaniz karşınızda muhatap bulursunuz. Psa grubunda bakim yaptırana 1 sene yol yardım ve arac dezenfeksiyonu hediyeydi geçen hafta. Kampanyayı sorun bir de fiyat alırken pazarlık yapın. Baska yetkili servis varsa orayı da arayın.

  • karacigerim vur kadehlere  (30.04.22 20:04:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.