[]

yerimde olsaydınız ne yapardınız?

dün akşam metrobüste anadolu efes formalı kulağında küpe olan bir erkek sevgili bir çiftin iki üç tane fotoğrafını gizlice çekti. metrobüste sadece benim görebileceğim bir olaydı. yanımda annem de olduğu için görmezden geldim. yerimde olsaydınız ne yapardınız?




 
hiçbir şey.


  • rose parks  (29.04.22 13:06:19) 
ben de onun çiftin fotoğrafını çekerken fotoğrafını çekip fotoğrafı çekilen efesli çifte gösterirdim. ama bunları metrobüsten inerken yapardım.


  • teritori  (29.04.22 13:08:00) 
fotoğrafı çekilenlere fotoğraflarının çekildiğini söylerdim.


  • jen  (29.04.22 13:10:14) 
abi ya bu afgan ve pakilerle ilgili son zamanlarda o kadar fantastik olaylar görüyorum ki inanamazsınız. gözümün önünde kadının tekini taciz etti elemanın teki, sevgilisi sandım yanında oturuyordu, kadın ses çıkarmadı, meğerse korkudan donup kalmış. baktım sonra 4 afgan beraber indiler, kadın ilk durakta indi falan.

yanında erkek varken ellemeye kalkan mı istersin, yanında erkek varken kadına abuk sabuk hareketler yapar mı istersin, olay çıkartmaya çalışan mı istersin, bunlarla nasıl başa çıkıcaz hiç bilmiyorum, bırak müdahele edeceğim bi durum olacak, sonra karakollarda savcılıklarda hapislerde uğraşacağım.

belediye otobüsünde yani. konudan bağımsız da çok fazla böyle olaya denk geldim son zamanlar, iç dökme maksatlı yazdım.
  • killerbee  (29.04.22 14:06:11 ~ 14:10:01) 
Kamusal alanda foto cekmenin bir olayi kalmadi bence.
Sonucta ayni otobuste tependeki kamera seni hem cekiyor hem sesini dinliyor.
Ondan rahatsiz olmuyorsan digerinden de olamazsin.

Bizim ofisin her yerine bu sesli kameralardan koydular, metroda otobuslerde dolmuslarda da var.
  • divit  (29.04.22 14:13:44) 
Kamusal alanda güvenlik nedeni ile alakalı çekimler başka, birinin sizin rızanız olmadan yaptığı çekimler başka. Büyük ihtimalle iett kartı alırken falan kullanıcılardan güvenlik nedeni ile görüntü alma rızası da alınıyordur. Kullanıcı metinlerinde vardır. Ama kimse açıp okumadığı için farkında değildir. Ya da ibb sitesinin bi yerinde güvenlik kamerası ile görüntü kaydı olduğunu belirtmiştir. Dolayısıyla bu güvenlik kamerası olayı rıza dahilinde oluyor. Başka birinin fotosunu çekmek ise düpedüz yanış. Yasal bile değil. Rızan olmadan foto çekemez kimse.

Ben senin yerinde olsam fotosu çekilen kişileri uyarırdım. Ben aynı durumda olsam uyarılmayı tercih ederim. Suçu görmezden gelmek de suç işlemek gibi benim düşünceme göre.
  • zimbirik  (29.04.22 14:25:23) 
Hayir ibb ya da herhangi bir belediye senden izin almiyor.
Cunku kamusal alanda goruntu cekmek yasal zaten.
Iett kartini zaten makine satiyor.

Ha kurumlara guveniyoruz diyebilirsin ama bizim apartmanda kapici izliyor o goruntuleri. Taksici dolmuscu ya da herhangi bir belediye personelinin de guvenirligi tartisilir.

Almanya'da yasak bu sekilde foto cekmek, onun disinda genelde legal.
Ha ben de kameraya cekilmekten acayip rahatsizim ama bizim ulke bunun cok meraklisi.
Ellerinden gelse masama bile kamera koyarlar.
  • divit  (29.04.22 14:35:01 ~ 14:44:11) 
Kvkk gereğince görüntü aldıklarını ilan ediyorlardır sitelerinde vs. Makineden kart aldığında otomatikman onaylamış sayılıyorsun.

Ve sokakta başka birinin fotoğrafını çekmek türkiyede de yasal değil. Bir kişinin fotoğrafı kişisel veri niyeliğindedir. ve kişi istemedikçe kişisel verileri başkası tarafından kaydedilemez, tutulamaz.
  • zimbirik  (29.04.22 14:49:06) 
"anadolu efes formalı kulağında küpe olan bir erkek" tanimlamasi kasitli yapilmis sanirim burda. yani fotografi ceken suriyeli, afgan degil beyaz turk. bir beyaz turk baska bir turkun fotografini cekerse sorun olmaz diye dusunur, gormezden gelirdim. muhtelemelen ciftlerden biri bir arkadasinin eski sevgilisi falandir...


  • juninho77  (29.04.22 15:17:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.